Evropské poháry a koeficienty
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Budocnost českého koeficientu

+2
SNL
Mojiwe
6 posters

Goto down

Budocnost českého koeficientu Empty Budocnost českého koeficientu

Příspěvek pro Mojiwe Wed Dec 13, 2017 9:37 am

Ahojda fanoušci českého coen Smile Chtěl bych se trošku také vyjádřit ke stávající situaci k našemu koeficientu. Po přečtení zde většiny témat a diskuzí, převládá spíše negativní atmosféra. Přitom podle mého názoru, můžeme tuto sezónu zatím brát optimisticky. Samozřejmě, čekalo se od týmů více. Ale popořadě.

1. Musíme si uvědomit, že Liga mistrů je všechno marketing. UEFA vlastní veškerá marketingová a televizní práva. Za rok doufejme, že se tam dostane Plzeň a pak už to bude další roky spíše nereálné. Do budoucna bude chtít UEFA stále mít v základních skupinách evropské giganty. UEFA bude dělat vše proto, aby malé země se tam nedostávaly lehce. Zázemí pro české týmy není na takové úrovni, aby jsme se mohli rovnat konkurenci. Toto je jen poznámka pro ty, kteří nechápou, jak může být Rakousko a Švýcarsko před námi. Tam je zázemí pro fotbal někde jinde.

2. Umístění do 15. místa = je dle mého názoru skvělá věc. Co bychom za to před pár lety daly. Sleduji český koeficient přes 10 let. A taková situace, která je nyní, je skvělá. 3 roky po sobě si užíváme 3 týmy v Evropě = což je nadstandard. Letos již se do 15. příčky umístíme na 90%. Což je skvělé.

3. Jaké týmy do Pohárů?
I letos je reálný příklad, že je vše o momentální formě (psychické a fyzické). Předkola jsou bohužel nastavena tak, že je každý po sezóně a dostat se do formy je mnohem těžsí. Viz. letos Galatasaray, který měl týden před zápase 5 hráčů v základu na dovolené. Stejnak by ale bylo dobré, kdyby postupovali pravidelní zástupci. Plzen - Sparta - Slávie - mají finanční možnosti + mají již nějaký ten koeficient, ale sami vidíte, že ani koeficient někdy nepomůže.

4. Předkola
Bohužel je to tak, ale bez předkol nelze udělat dobrý koeficient. Podívejme letos na Kypr, kolik nasbíral bodů. Musíme si uvědomit i to, že tam kde jsme, jsme díky Plzni. Která prošla 2x do LM přes 3. předkola. To, že každý chce, abychom se umístili do 12 pozice, je bez předkola téměř nereálné. Nyní jsme tam skoro byli, ale jak jsem již psal, těžíme z dobrých sezon. Předkola jsou důležitá.

5. Letošní bilance
Sparta - věřím, že kdyby byla rovnou v základní skupině EL - uhraje hodně bodů - bohužel nesehranost nás stála hodně
Zlín - před rokem krásný fotbal - letos průměr a hráči bez formy - 2 body jsou ještě dobré - kdyby Man.United nevyhrál - máme 0
M. Boleslav - letos velká škoda, předkola hrála se seběvědomím - po prohře na penalty se tým rozpadnul i lize
Slavie - můžeme být rádi za její body. Při venkovním zápase s BATE mohla dostat více gólů. Poté by šla do losu jako nenasazená a tam bych ji nevěřil - byla opět nerozehraná - Ve skupině hrála až na poslední zápas hezky.
Plzeň - Doma s Larnacou mohla prohrávat 0:2 a nemohli jsme se ničemu divit - každý ji odepisoval - nyní hraje krásně

6. Bilance do budoucna
Chtěl jsem tím jenom říci, že si musíme užívat to, co teď máme.
Za rok když vše dobře půjde, bude Plzen v LM a další dva kluby v EL (pokud vše dopadne). Pokud ne, tak 2 týmy v EL máme jasné. I to je skvělé. Ale bohužel musíme počítat i negativní stránku. Pokud bude Plzen automaticky v LM - má sice jisté 4 body - ale může být ve skupině smrti a budeme rádi za 1 bod. Další tým co vyhraje pohár - automaticky postup 0 bodů - 2 body jako Zlín. A zbylé tři kluby vyhoří v kvalifikaci a máme koeficient víte kde Smile (ale to je katastrofický scénář) - Nicméně i v příští sezóně to bude hodně záležet na bodech z předkol. Ale už teď je jasné, že to bude další roky těžší a těžší.

Takže nebuďte dopředu negativní - letos nakonec paráda - za rok zasloužená odměna v LM a 2 v EL.

Stejnak to neovlivníme, tak se tím nenervujte. Co mají říkat Slováci Very Happy Very Happy

Mojiwe
Mojiwe

Poèet pøíspìvkù : 236

Návrat nahoru Goto down

Budocnost českého koeficientu Empty Re: Budocnost českého koeficientu

Příspěvek pro SNL Wed Dec 13, 2017 10:10 am

NE nemůžeme brát tuto sezonu optimisticky. S průměrným ziskem 5 bodů za sezonu nebudeme do 15. místa.

LM nereálné?????
Je reálné 12. místo a tam bude JEDEN dvojzápas, kde bude mistr ČR pravděpodobně nasazený (kdyžtak mě opravte) a pokud to zas neposerou jako obvykle, tak ta šance je nejmíň 50:50

Já to sleduji 20 let a pamatuju ty doby, kdy Sparta postupovala do osmifinálové skupiny LM, takže rezervy stále jsou.
3 týmy ve skupinách je nadstatndard, s tím souhlasím

Ano - Plzen, Sparta, Slavia - tam by se to mělo ustálit, nemá cenu kazit koeficient náhodnými umístněními v lize dalších týmů.
A je jedno, že koef. někdy nepomůže - POČÍTÁ SE TO ZA 5 LET - a tam už nějaká náhoda se vyrovná a prostě klubový koef. je základ pro úspěch. Takže rozhodně nejlíp at se umístí týmy s koeficientem. Z těch dalších je to už jenom Liberec.

Předkola jsou na koef. OK, když se postoupí. Když půjde mistr a vítěz cupu přímo a nebude to srát jako Zlín, tak uhraje ve skupinách a dál víc než z předkol kde je to za půl a není jistý že bude další, zatímco ve skupině je to 2x bodů + 6 jistých zápasů (i když s těžšíma) a pak další zápasy na jaře.
V LM je to + 4 body hned a kdyby postup tak další za postup.

NEZAMĚNOVAT PROSTŘEDKY A CÍLE. CHCEME LM A EL, PŘEKOLA JSOU JENOM PROSTŘEDEK JAK SE TAM DOSTAT, TAKŽE CHCEME 11. PŘÍP. 12. MÍSTO.
KDYŽ BUDE LM, TAK BUDOU I PRACHY A LEPŠÍ FOTBAL!!!

předkol bude i tak dost z 5 účastníků

Plzen LM, vítěz poháru = Slávia do EL (at to není zase nějakej Zlín, co nám to posere) a Sparta, Liberec a Olomouc - jednotlivým nevěřím že postoupí, ale jeden ze 3 už je pravděpodobnost hodně vyoská
Sparta a Liberec mají koeficient - hlavní bude, aby byli nejhůř do 5. místa v lize

Zapomente na spekulace, že by Plzen měla jít radši do EL!!!
(tohle mě může vždy nasrat)
SNL
SNL

Poèet pøíspìvkù : 1286

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro AndRus Wed Dec 13, 2017 12:16 pm

Mojiwe, pěkně rozepsáno.
Pár poznámek ode mě.
1.
Ano, je to tak. A proto je nový formát šitý na míru velkým ligám. Ale to neznamená, že budeme rezignovat s tím, že nic nenaděláme. Holt nám pro vstup do LM posunuli laťku z 12. místa na 10. Tak bojujme o desítku.
2.
Ano, proti situaci před 6-7 lety je dnešní boj o dvanáctku super. Na druhou stranu můžeme naříkat, že když jsme v pětiletce po sezóně 1999/2000 byli 8.(!) a tudíž to je to, na co máme, a že tudíž jsme na tom teď bídně. Dobře, že jsme tam kde jsme, ale neutěšoval bych se tím. Potenciál na 8.místo v dnešním fotbalu už možná nemáme, ale na to 10. a 11. určitě ano. Alespoň krátkodobě. Švýcarská, rakouská a nizozemská liga mají lepší zázemí a stejně se s nima bijeme i prsa. Určitě se takto bít můžeme i s belgickou, která je s výše zmíněnými porovnatelná. Turecko je finančně jinde, ale když jsou jim v kvaldách schopni odpadnout Galata i Fener, dá se s nima soutěžit. A Ukrajinu ti oligarchové taky nebudou tahat do nekonečna. Čekám každým rokem na jejich pád.
3.
Pro postup do skupin je dobré, když se do pohárů kvalifikujou týmy s koeficientem. Např. v nadcházející sezóně do LM Plzeň, do kvaldy o LM Slavia, do skupin z poháru přímo někdo bez koeficientu (Olomouc, Zlín, Teplice, Jablonec...) a do kvaldy o EL Sparta a Liberec, kteří mají koeficient k lepšímu nasazování. Nejhorší je vybudovat si dobrý národní koeficient a potom poslat do Evropy mančafty s nízkým klubovým. To pak odpadají lehké body z prvních kol jvaldy (země je nehraje) a evropští nováčci pak jako nenasazení vstupují rovnou proti těžkým soupeřům. Takhle v poslední pětiletce např. sjelo Dánsko z 12. místa někam na 23. (teď se zase drápou pracně nahoru).
4.
Viz bod 3. Čím výš jsme, tím míň zápasů v předkolech. V situaci kdy jsme pro příští sezónu na 11.fleku je dostat co nejvíc klubů do skupin. Trojice je minimum. V předkolech žádné slavné body nenaděláme. Sběr bodů v předkolech pro nás byl důležitý před těmi čtyřmi třemi lety, tak jako teď pro zmíněný Kypr (Chorvatsko, Dánsko, Polsko, Izrael...)
5.
Jedna věc je takto hodnotit povedlo se / nepovedlo se. Nikdy se nepovede vše. Druhá věc je, že zatímco my jsme z těch "vysoko-koeficientových" ztratili v předkolech Spartu, pak Řekové PAOK. Nizozemci Ajax i PSV. Turci Galatasaray i Fenerbahce. Rumuni Astru. Rakušanům se do pohárů nedstal Rapid. Čili jo, dá se říct, že to mohlo to být lepší, ale s to je tak všechno s tím můžeme dělat.
6.
Příští sezónu je potřeba protlačit minimálně 3 týmy do skupin a pokud možno 2 do jara. Odpadne nám z pětiletky vysoký koeficient 8,000 a může se stát, že budeme horko těžko bojovat o TOP15. Pokud a le sezóna vyjde slušně, další rok odepisujeme slabých 3,875 a můžeme zase směle snít o TOP11.

PS: Vrbo začaruj a pošli Viktorku do čtvrtfinále Smile!

AndRus

Poèet pøíspìvkù : 63

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro frafont Wed Dec 13, 2017 12:49 pm

Ono se už xkrát ukázalo, že koeficient a nasazení/nenasazení nemusí vůbec hrát roli, speciálně v předkolech. Tam sice ty Minsky, Stockholmy a podobně mají koeficient nula nula nic, ale tím, jak mají třeba systém ligy jaro - podzim, tak už mají za sebou aspoň několik soutěžních utkání, zatímco my tam jdeme prakticky z voleje z přípravy.

frafont

Poèet pøíspìvkù : 595

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Dan Wed Dec 13, 2017 2:01 pm

Já jsem objevil coen až někdy v červnu před pár lety, kdy jsme získali druhou osmičku do coenu, takže v době, kdy jsme měli už jistou patnáctku a 2 týmu v boji o LM. Tudíž jsem zvyklý na to, že jsme v TOP15 a pocitově mám tendenci to brát za automatické minimum a ani si toho moc nevážit.

Rozum mi ovšem říká, že TOP15 je super. Mistr má velkou šanci na poháry, druhý může bojovat o LM a tudíž díky jednomu jedinému nepostupu nekončí v pohárech definitivně. O tým více z ČR může bojovat o poháry.

Muselo být super vidět ČR na 20. místě, jak se zlepšuje. Četl jsem si staré diskuse, kde po první osmičce někteří snili o 15. příčce a ptali se sami sebe, zda je vůbec teoretická šance na vysněnou 15. příčku.

Když jí pak ČR získala, tak mi kamarád, který coen sleduje již 10 let, řekl, ze si myslel, že tu 15. příčku udržíme jen jednu sezónu. Coen 4 body bral za nadprůměrnou sezónu.

Dan

Poèet pøíspìvkù : 957

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro SNL Wed Dec 13, 2017 2:07 pm

Hlavně se říkalo, že když se bude dělit 5, tak to půjde dolů.
Ale já pamatuju ještě dobu, kdy jsme jeden rok měli 6 míst do pohárů...

Tady by stačilo, kdyby Plzeň dál pokračovala jak doteď, ČÍňani kdyby se rozhodli z té Slavie udělat velkoklub
a Sparta to vedla trochu líp než doteď a můžem být úplně jinde.
Nebo naopak majitel Plzně a Sparty to přestane bavit, čínani se Slavie zbaví a budem zase někde jinde.

Ty úspěchy na konci 90. let byly hlavně tím, že jsme měli kvalitnější české hráče, a za druhý, že Spatra koupila vše z ligy
co mělo kvalitu a co nekoupila Sparta tak Slavia.

Jinak se ještě dá říct, že všechny úspěchy byly založený na českých a slovenských hráčích.
S těmi cizinci to nějak nefunguje - asi tu naši ligu neberou vážně.
SNL
SNL

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro AndRus Wed Dec 13, 2017 3:30 pm

frafont napsal:Ono se už xkrát ukázalo, že koeficient a nasazení/nenasazení nemusí vůbec hrát roli, speciálně v předkolech. Tam sice ty Minsky, Stockholmy a podobně mají koeficient nula nula nic, ale tím, jak mají třeba systém ligy jaro - podzim, tak už mají za sebou aspoň několik soutěžních utkání, zatímco my tam jdeme prakticky z voleje z přípravy.

To sice jo. Ale pokud bysme fatalisticky přijali, že "je to jedno", pak se o koeficient nemusíme zajímat vůbec Wink.
Přecejenom ta pravděpodobnost (ač se nemusí potvrdit), že chytneš jako nasazený v kvaldě lehčího soupeře, je lákavá.

AndRus

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro AndRus Wed Dec 13, 2017 3:40 pm

Dan napsal:Já jsem objevil coen až někdy v červnu před pár lety, kdy jsme získali druhou osmičku do coenu, takže v době, kdy jsme měli už jistou patnáctku a 2 týmu v boji o LM. Tudíž jsem zvyklý na to, že jsme v TOP15 a pocitově mám tendenci to brát za automatické minimum a ani si toho moc nevážit.

Rozum mi ovšem říká, že TOP15 je super. Mistr má velkou šanci na poháry, druhý může bojovat o LM a tudíž díky jednomu jedinému nepostupu nekončí v pohárech definitivně. O tým více z ČR může bojovat o poháry.

Muselo být super vidět ČR na 20. místě, jak se zlepšuje. Četl jsem si staré diskuse, kde po první osmičce někteří snili o 15. příčce a ptali se sami sebe, zda je vůbec teoretická šance na vysněnou 15. příčku.

Když jí pak ČR získala, tak mi kamarád, který coen sleduje již 10 let, řekl, ze si myslel, že tu 15. příčku udržíme jen jednu sezónu. Coen 4 body bral za nadprůměrnou sezónu.

Sleduju coen.wz.cz někdy od roku 2009 nebo 2010. A Coen pokud vím bral roční koeficient 5,000 jako základ k tomu, abychom byli v TOP15. Což v podstatě platí dodnes.

K těm historickým úspěchům a neúspěchům. Přidávám graf našeho umístění po koncích sezón od rozdělení ČSFR, resp. od sezóny 1993/1994.
Ty první tři roky jsme někde hluboko v pořadí, protože se nám do pětiletky nepočítaly federální sezóny 1992/1993 a starší.
V grafu je jako příklad srovnání se Slovenskem.

CZ: Nejlépe 8.místo (sezóna 1999/2000). Nejhůře 19.místo (sezóna 2011/2012).
SK: Nejlépe 21.místo (sezóna 1997/1998). Nejhůře 32.místo (aktuální sezóna 2017/2018, už se jim to pořadí nemůže změnit)

@Coen. Snad nevadí graf vytvořený z konkurenčního webu.

Budocnost českého koeficientu 32iB3Y1

AndRus

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro SNL Wed Dec 13, 2017 3:53 pm

Na přelomu století jsme byli extrémně vysoko.
Nejsem si teda jistej jak se to tehdy počítalo, ale jestli po rozdělení jsme několik let dělili nějakým malým číslem, tak možná i to nás vyneslo tak vysoko...
Možná více vypovídající by byly zisky bodů za jednotlivé roky.
SNL
SNL

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Dan Thu Dec 14, 2017 2:16 am

AndRus napsal:
Dan napsal:Já jsem objevil coen až někdy v červnu před pár lety, kdy jsme získali druhou osmičku do coenu, takže v době, kdy jsme měli už jistou patnáctku a 2 týmu v boji o LM. Tudíž jsem zvyklý na to, že jsme v TOP15 a pocitově mám tendenci to brát za automatické minimum a ani si toho moc nevážit.

Sleduju coen.wz.cz někdy od roku 2009 nebo 2010. A Coen pokud vím bral roční koeficient 5,000 jako základ k tomu, abychom byli v TOP15. Což v podstatě platí dodnes.

K těm historickým úspěchům a neúspěchům. Přidávám graf našeho umístění po koncích sezón od rozdělení ČSFR, resp. od sezóny 1993/1994.
Ty první tři roky jsme někde hluboko v pořadí, protože se nám do pětiletky nepočítaly federální sezóny 1992/1993 a starší.
V grafu je jako příklad srovnání se Slovenskem.

CZ: Nejlépe 8.místo (sezóna 1999/2000). Nejhůře 19.místo (sezóna 2011/2012).
SK: Nejlépe 21.místo (sezóna 1997/1998). Nejhůře 32.místo (aktuální sezóna 2017/2018, už se jim to pořadí nemůže změnit)

@Coen. Snad nevadí graf vytvořený z konkurenčního webu.

Budocnost českého koeficientu 32iB3Y1

Pěkný přehled. Jen musím ve svém příspěvku upřesnit jednu věc. Myslel jsem, že kamarád bral sezónu, kdy jsme měli 4 body, za nadprůměrnou, ne Coen. Vyznělo to jinak, než jsem zamýšlel. Pro mě a kamaráda platí synonymum koeficient=coen. ;-)

Dan

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro SNL Thu Dec 14, 2017 12:25 pm

Např. 95/96 jsme byli těsně druzí za Holandskem...
To bylo tuším právě tím, že jsme měli málo zástupců kvůli nízkému koef. Tím jsme pak mohli dosáhnout snadno té 8. příčky.
SNL
SNL

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Dan Fri Dec 15, 2017 1:37 am

Kolik jsme měli tenkrát zástupců? Jinak dobrý postřeh s tím, že vysoký coen mohl být díky tomu, že jsme měli málo zástupců. Představte si, že bychom body Slávie a Plzně dělili jen dvěma. :-D

Dan

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro coen Fri Dec 15, 2017 6:12 pm

Á památný ročník 1995/96. LM nikdo, UEFA Sparta, Slavia a PVP Hradec. Všichni tři v akci už od prvních předkol. Sparta vyřadila Galatasaray, padla s AC Milán. Měla skvělý kádr: Nedvěd, Mistr, Kouba, Řepka, Frýdek, Koller....Slavia došla o kolo dál, těsně vypadla s AS Řím....Suchopárek, Bejbl, Kozel, Poborský, Šmicer. Pamatuju na Hradec, válcoval soupeře, dával hromady gólů a vypadnul s Dynamem Moskva na penalty. Nevím jestli si to s něčím nepletu, ale myslím že tu odvetu dávala tv nova a penalty nedali kvůli zprávám :-)

coen

Poèet pøíspìvkù : 40

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro coen Fri Dec 15, 2017 6:15 pm

Tak jsem se na tu sezónu mrknul, abych si to oživil. A Slavia ten AS Řím vyřadila v prodloužení a v semifinále prohrála s Bordeaux.

coen

Poèet pøíspìvkù : 40

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro SNL Wed Dec 20, 2017 9:36 pm

Nějak to zde usnulo... nj. ta zimní přestávka.

Jestli tomu dobře rozumím, tak když bude Slavia 2. a zároveň vyhraje pohár, tak přímo do EL půjde 3. z ligy?

Schválně - kdo by podle vás byl tedy nejlepší na přímý postup do EL:

Olomouc /Liberec /Sparta
SNL
SNL

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Dan Thu Dec 21, 2017 1:17 pm

Také se mi nelíbí, že to tu usnulo. :-D Musíme asi vymýšlet nová zajímavá vlákna.

Olomouc určitě ne. Nejlepší čtyřka na postupy u mě je Sparta, Plzeň, Slavia, Liberec. LM Plzeň, z 2. místa Slavia, 3. Sparta s tím, že Slavia vyhraje pohár. Sparta se totiž do pohárů jinak, pod tím zkurvysynem Str., než přímým postupem nedostane. Pak určitě Liberec a kdo dál? To je otázka. Ideálně nikdo a ať se dělí 4, ať nepřijdeme o TOP 15 a mohou 2 do LM. Ale koeficient je jen prostředek, tak bych tam asi stejně pustil toho 5. Asi bych tam dal Mladou Boleslav, ale víme, jak jim se v pohárech daří.

Dan

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro SNL Thu Dec 21, 2017 8:21 pm

bounce neodvoloali HO... tohle nechápu
Sparta by měla mít super koeficient, takže jestli nedá předkola, tak ani ve skupině nic neuhraje...
Takže já bych možná vsadil na to 3 místo na někoho bez koeficientu - tedy asi Olomouc, ale víme jak dopadl letos Zlín...
SNL
SNL

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Dan Fri Dec 22, 2017 11:58 pm

Toho italskýho zmrda už tolikrát vykopli, že si připravil neprůstřelnou smlouvu.

Dan

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro SNL Sat Dec 23, 2017 9:07 pm

Jsi to ty Dane K.? Shocked
Co to na té Spratě provádíte?
SNL
SNL

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro SNL Mon Dec 25, 2017 9:32 pm

To měl být vtip... bounce
SNL
SNL

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Dan Wed Dec 27, 2017 4:06 am

Vždyť v pohodě. :-D :-)
Na Spartě si ho nechají, to je smutné...

Dan

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Sponsored content

Sponsored content

Návrat nahoru Goto down

- Similar topics

Povolení tohoto fóra: