Co říkáte na změny v 1. lize?
+6
Šotek
Mojiwe
frafont
marcus1
SNL
Dan
10 posters
Strana 1 z 2
Strana 1 z 2 • 1, 2
Re: Co říkáte na změny v 1. lize?
Co na to říkám? Nasrat a rozmazat
SNL- Poèet pøíspìvkù : 1286
Uvidíme, jak to bude vypadat - fakt je ten, že ve většině lig se hraje více zápasů. Polsko a Belgie, které mají 16 můžstev stejně jako my, mají nadstavbu už několik let. Podle mě kluby taky přivítají delší ligu a kratší zimní a letní přípravy. Jediný problém vidim v terénech u zápasů na konci podzimu a začátku jara (počasí).
marcus1- Poèet pøíspìvkù : 107
Ta nadstavba bude spíš než co jinýho ideální živná půda pro sázky a divadýlka - o titul budou podle mě reálně bojovat jenom první a druhej po základních 30 kolech, týmům z 5. a 6. místa nemusí naopak jít vůbec o nic, čtvrtej nemusí nakonec do Evropy vůbec, když to zrovna na "playoff" sedne tomu, kdo vyhraje skupinu o 7. až 10. místo.
frafont- Poèet pøíspìvkù : 595
Mně ta změna připadne zajímavá. Koukněte se na aktuální tabulku. Většině už o nic nejde. Některým už více kol. Ale v novém formátu by i skoro každému v posledním kole o něco šlo.
Jedna věc mě na tom ovšem děsí. 7. - 10. se může jedním soubojem (asi doma i venku) dostat do předkol EL.
Jedna věc mě na tom ovšem děsí. 7. - 10. se může jedním soubojem (asi doma i venku) dostat do předkol EL.
Dan- Poèet pøíspìvkù : 957
Bude ale sranda sledovat uvažování 6. celku, zda není lepší být sedmý. :-D
Jak to tedy bude, když budeme nasazovat do Evropy 4 týmy a jak když 5 týmů? Kdo jde do jakého předkola? Z poháru se tedy do předkol již nepůjde? Díky moc
Mojiwe- Poèet pøíspìvkù : 236
Já jsem spíš pro klasickou dlouhodobou tabulku, kde se utká každý s každým. Jak hraješ celej ročník, tak podle toho skončíš. Mě se celkově takové systémy nelíbí v žádném sportu. To už je pak další samostatná soutěž, kde mohou profitovat týmy, které celý rok nic moc a někdo, kdo hraje celý rok dobře a nepovede se mu jeden, dva zápasy a celoroční snažení k ničemu. Některé týmy hrají i poháry a sezóna je dlouhá a na konci už tolik sil nebývá, tak proč by na to měli doplatit. Jistá atraktivita tam je, ale.....? A nakonec to jsou i další náklady na cestování, rozhodčí atd. A u nás, konkrétně ve fotbale to není tak, že by přišlo tolik diváků, aby se zahojili na vstupném. No je to můj názor, se kterým někdo, nebo nikdo nemusí souhlasit. Ono se furt vymýšlí něco nového. Ještě když jsem hrál, tak byla klasika za dva body vítězství. První postupoval, poslední sestupoval. Pak začali různé novoty, jako playoff a baráže. potom výhra za tři body-prosím pro větší motivaci oproti remíze. Pak jsem chvilku i pískal a když začali experimenty s penaltami při remíze. Proč se tedy začali dávat ty tři body za výhru. No nic.
Šotek- Poèet pøíspìvkù : 396
3 body za výhru jsou dobrý, protože ve fotbale tolik gólů nepadá a je snazší to ubetonovat než vyhrát.
V tom novým systému ta základní část bude o ničem - hlavně na podzim bude skoro zbytečný se na to dívat protože skoro o nic nepůjde - a pak ta možnost 7-10 hrát o EL - to je sračka největší na tom...
V tom novým systému ta základní část bude o ničem - hlavně na podzim bude skoro zbytečný se na to dívat protože skoro o nic nepůjde - a pak ta možnost 7-10 hrát o EL - to je sračka největší na tom...
Já bych hlavně ty části rozdělil na 1. - 4. a pak ty dvě další části. Třeba 5. - 8. boj o EL a LM. Zbytek nebo posledních 6 týmů o sestup. Hodně se mi líbí nizozemská nadstavba. Odkaz:
http://www.sportbiz.cz/2012/02/15/jak-ovlivnilo-zavedeni-play-off-holandskou-fotbalovou-ligu-eredivisie-2/
http://www.sportbiz.cz/2012/02/15/jak-ovlivnilo-zavedeni-play-off-holandskou-fotbalovou-ligu-eredivisie-2/
Osobně se mi tento styl moc nelíbí. Hlavně se mi nelíbí pravidlo nadstavby 1x s každým a lépe postavený má výhodu domácího prostředí. Je sice předem daný klíč, ale za mne toto ne. Osobně bych uvítal raději ligu o 14 týmech - doma/venku 26 zápasů, nadstavba 2 poloviny taky doma venku, tzn. +12 zápasů a jsme na 38 zápasech a je to férovější. Navíc mezi 8. a 14. by nemusel být takový velký bodový rozdíl a o záchranu by bojovali i v nadstavbě třeba všichni.... v aktuálním formátu vidím akorát plus v tom, že týmy okolo 10. místa, které často už o nic ke konci nehráli teď pojedou do posledního kola, aby se vyhnuli skupině o udržení a měli klid... Uvidíme no. PS: A redukce na 14? Mohlo by to být 2-sezónně (opačně oproti hokeji) - 2 sestup, 1 postup.
Vendolas- Poèet pøíspìvkù : 53
14/2=7 to by vždy jeden nehrál.
Když už nadstavba, tak nejlepší by bylo 12 týmů = 22 zápasů a pak 6 týmů 2x5 zápasů o titul a poháry a 6 týmů 2x5 o sestup. Celkem tedy 32 zápasů
Když už nadstavba, tak nejlepší by bylo 12 týmů = 22 zápasů a pak 6 týmů 2x5 zápasů o titul a poháry a 6 týmů 2x5 o sestup. Celkem tedy 32 zápasů
No je pravda, že když by jeden stál, tak by to úplně ono taky nebylo. Byť v hokeji je to běžné v nižších soutěžích.
Tady ta kombinace, kdy se to rozděluje na jakési 3 skupiny je dost divná a bude to komedie až se aktuálně 6. bude snažit skončit 7.
což bude chtít i ten sedmý, takže tomu šestému ani prohra nepomůže
Těch kombinací tam bude spousta podle toho jaké budou odstupy a kdo s kým bude hrát.
Hlavně je pakárna jak se bude hrát na jeden zápas - tohle bylo nějakou dobu v EL a pak se od toho upustilo.
Hlavně je pakárna jak se bude hrát na jeden zápas - tohle bylo nějakou dobu v EL a pak se od toho upustilo.
Celé je to imho blbost. Fotbalová soutěž je dlouhodobá soutěž. Mě se tyhle nadstavby nelíbí nikde.
opasino- Poèet pøíspìvkù : 1242
Z mého pohledu, se v těchto soutěžích, jedná hlavně o dlouhodobou výslednost, tedy za celou sezónu. Až na výjimky (občasné), nikdy jeden tým nedominuje takovým způsobem, že když je potom nadstavbová část, přijdou dvě tři zranění (po dlouhé sezóně) ze základní sestavy, atp., že by to mohl udržet i přes vzniklé problémy. Celosezóní snaha, když tě pak někdo v nadstavbě "hopsne," tak přijde v niveč.
zaujimave je, ze som vzdy povazoval cechov za ovela menej konzervatívnych ako slovakov, ale co sa tyka modelov lig, je to naopak. my sme zmenili system (12.teamov) na zakladnu cast 22 zapasov, a potom 2 skupiny. O titul horna sestka, o zachranu spodna.
1.-3.team maju evropske pohare iste, zaujimave to zacina byt teraz. V spodnej 6ke vypadava posledny a 11.team hra play off o udrzanie s 2.teamom 2.ligy. 7.team tabulky (vlastne vitaz spodnej skupiny) hra o EL so 4.teamom hornej skupiny. 5.- a 6.team hornej skupiny tvoria druhy par v suboji o EL. Vitazi týchto subojov sa stretnu vo finálnom suboji o posledne miesto do EL. teda nemusi to byt 4.team ligy ako by sa automaticky zdalo. Moze to byt aj ten 7.
Vlani to ligu velmi zatraktivnilo. V druhej lige boli zrazu dve miesta z ktorých sa dalo postupit.
playoff o EL tvorili Zilina - Nitra a Trencin-Ruzomberok. Do EL nakoniec postupil 5.trencin (miesto 4.ziliny) a ako vidíme tento rok, vyslo to super, su uz v 3.predkole.
Myslim ze Ceska liga pri svojej kvalite, ak by presla na 12.teamov, by predstihla polsku, rakusku, dansku a podobne.
1.-3.team maju evropske pohare iste, zaujimave to zacina byt teraz. V spodnej 6ke vypadava posledny a 11.team hra play off o udrzanie s 2.teamom 2.ligy. 7.team tabulky (vlastne vitaz spodnej skupiny) hra o EL so 4.teamom hornej skupiny. 5.- a 6.team hornej skupiny tvoria druhy par v suboji o EL. Vitazi týchto subojov sa stretnu vo finálnom suboji o posledne miesto do EL. teda nemusi to byt 4.team ligy ako by sa automaticky zdalo. Moze to byt aj ten 7.
Vlani to ligu velmi zatraktivnilo. V druhej lige boli zrazu dve miesta z ktorých sa dalo postupit.
playoff o EL tvorili Zilina - Nitra a Trencin-Ruzomberok. Do EL nakoniec postupil 5.trencin (miesto 4.ziliny) a ako vidíme tento rok, vyslo to super, su uz v 3.predkole.
Myslim ze Ceska liga pri svojej kvalite, ak by presla na 12.teamov, by predstihla polsku, rakusku, dansku a podobne.
daniel moško- Poèet pøíspìvkù : 10
Dobrej komentář z idnesu:
"A co až se takový 6. utká v posledním kole se 7. to bude fraška o 20 vlastních gólech."
Navíc když třeba první už bude mít jistej titul po prvním kole nástavby, tak další kola bude hrát pěkně s týmama kterým půjde přímo o poháry...
To bude fraška...
"A co až se takový 6. utká v posledním kole se 7. to bude fraška o 20 vlastních gólech."
Navíc když třeba první už bude mít jistej titul po prvním kole nástavby, tak další kola bude hrát pěkně s týmama kterým půjde přímo o poháry...
To bude fraška...
Já nevím no mě se to v celku líbí. Hodnotit budu až po sezoně. Lidi všeobecně nesnášejí změny když jsou na něco zvyknuty.
f@rth- Poèet pøíspìvkù : 257
Z mého pohledu je liga dlouhodobá soutěž a nadstavba degraduje dlouhodobou snahu týmů o nejlepší umístění. Náročnost sezóny se na konci může projevit a zkazit dlouhodobou snahu. Kdyby tyto nadstavby byly super, mají je v Anglii, Španělsku, Itálii, atd. Podle mě je mají jen státy, které potřebují zatraktivnit ligu, jiný účel nevidím.
Dělají z toho hokej. Podle mě fotbal je něco víc - je to celosvětový fenomén a né nějaký plácání agresivních maňasů do puku u mantinelu.
A i v tom hokeji to playoff je na 4 vítězný - tady to bude trapná komedie - něco napůl.
Poškodí to týmy, co hrály nejdýl poháry a co měly hráče v reprezentacích.
A i v tom hokeji to playoff je na 4 vítězný - tady to bude trapná komedie - něco napůl.
Poškodí to týmy, co hrály nejdýl poháry a co měly hráče v reprezentacích.
Tak jak to vypadá v lize, tak 1-3 místo už vypadá a jestli pohár vyhraje někdo jinej, tak 4-6 umístění v lize bude dost nepopulární...
Strana 1 z 2 • 1, 2
Strana 1 z 2
Povolení tohoto fóra: