Evropské poháry a koeficienty
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Příští sezóna - udržíme TOP 15?

+24
husar12
Sim901
opasino
Šotek
SNL
frafont
Dan
Kickball
dobeczkowski
havlitom
callaque
hej243293
Klaster13
AndRus
daniel moško
Vendolas
f@rth
haXo
marcus1
OnderCZ
Mojiwe
RobRoy
pohy
coen
28 posters

Strana 1 z 11 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next

Goto down

Příští sezóna - udržíme TOP 15? Empty Příští sezóna - udržíme TOP 15?

Příspěvek pro Dan Thu Dec 21, 2017 1:36 pm

A bude vám to stačit poté, co jsme rozmlsaní minulými sezonami? Aktuálně jsme 17. A ano, na 11. příčku nebude až tak daleko a 12. bude ještě blíž, ale některé země určitě z tak velkého počtu zaexcelují.

Úplně nejblíže bude příčka 17... A za námi je bláznivý Kypr, který tuto sezónu získal 7 bodů.

Dan

Poèet pøíspìvkù : 957

Návrat nahoru Goto down

Příští sezóna - udržíme TOP 15? Empty Re: Příští sezóna - udržíme TOP 15?

Příspěvek pro SNL Thu Dec 21, 2017 8:17 pm

Ještě tam tuším není započteno ty 4 body za přímý postup (pokud bude) do LM...
Jestli neudržíme 15. příčku, tak ten fotbal bude tak jako tak stát za hovno...
SNL
SNL

Poèet pøíspìvkù : 1286

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Dan Thu Mar 08, 2018 2:34 pm

Těmi 4 body navíc bych se moc nezabýval, protože pokud budou, tak se bude o dost hůře získávat dalších 12 potenciálních bodů.

Jak je to vlastně s tím 3. místem z LM? Někde jsem četl, že 3. nebude možná postupovat do EL a rovnou skončí.

Dan

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro coen Sat Mar 10, 2018 10:14 am

To je zamýšlená změna pro další tříletý cyklus. Tedy od sezóny 2021/22.

coen

Poèet pøíspìvkù : 40

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro coen Sat Mar 10, 2018 10:33 am

Bude to opravdu zájímavé, je to tam pěkně bodově našlapané...

11. Nizozemsko 23,833
12. Rakousko 23,300 (kdoví kolik bodů ještě Salzburg udělá...)
13. Švýcarsko 23,000
14. Česko 22,575 (to je i s bonusem za postup mistra do LM, vypadá to stále nadějněji)
15. Řecko 22,500
16. Dánsko 22,150
17. Chorvatsko 21,625

coen

Poèet pøíspìvkù : 40

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro SNL Sat Mar 10, 2018 11:41 am

Takže klidně můžem propadnout na 18. místo (nevím kolik bdů mají pod Chorvatskem)
Ale ono je to ve výsledku jedno, když stejně nebude přímý postup do LM
SNL
SNL

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Dan Sat Mar 10, 2018 12:05 pm

To bych neřekl, že je jedno. Pro české kluby je důležitá i EL. Zásadní je 15 příčka, ale každé pořadí výše má svou výhodu.

Ale bez toho bonusu máme 21,775. Doufám, že MOL Cup vyhraje Slavia a půjdou do pohárů z prvních třech míst Sparta, Slavia a Plzeň.

Dan

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro SNL Sat Mar 10, 2018 1:11 pm

Přímý postup do LM nebo ne je podle mě ten zásadní rozdíl - to je to co dá prachy do ligy (i když Sparta teď investovala i bez LM) - a tím bude i ta kvalita, o kterou nám jde, aby bylo na co koukat, aspoň já to tak vidím.
Taky doufám že vyhraje Slavia, aby šel do pohárů i 5. z ligy a tím se tam dostala Sparta i Liberec, který má jediný kromě Plzně a Sparty pořádný koeficient, takže reálnou šanci na postup do EL.
SNL
SNL

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro pohy Fri Mar 16, 2018 9:23 pm

Nakonec jsme na to 15. místo místo ještě před začátkem následující sezony poskočili. Pro příští sezonu je prioritní cíl jasný - minimálně toto umístění udržet. Jak už tu bylo několikrát řečeno mezi státy na 11. až 17. místě jsou minimální rozdíly, navíc tam nevidím žádného vyloženého outsidera, který by se tam dostal přes jednu či dvě extrémní sezony. Můžeme tedy, to by ale musela být sezona k 10.000, vybojovat přímé postupy, ale také klidně, pokud propadneme, ztratit jedno pohárové místo. To by byla obrovská škoda, protože to je pro kluby, a vždy byla, obrovská meta. Moje prognóza je následující:

Favoritem na 11. flek jsou pro mě Švýcaři, příp. Řekové. Mají totiž 2 týmy (Basel, Bern - Olympiakos, PAOK), které budou schopné body udělat. Za normálních okolností bych nepochyboval o Holanďanech, ale po tom, co v poslední době předvádí... My se, podle mého, budeme s Rakoušany a Dány prát o tu 15. Holanďani ji uhrají, na druhou stranu pochybuji, že Chorvaté třetí rok po sobě nasbírají v předkolech takřka maximum možného.

pohy

Poèet pøíspìvkù : 11

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro opasino Sat Mar 17, 2018 12:21 pm

Já těm dánům nějak nevěřím, Kodaň nic moc letos, jako stálice pohárů. I ten Bern bude mít co dělat, aby příští rok hrál na stejné úrovni, protože pokud neudrží většinu kádru, půjde herně dolů.
opasino
opasino

Poèet pøíspìvkù : 1242

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro frafont Sun Mar 18, 2018 9:30 am

Náš bodový přísun do národního koeficientu v příští sezóně nevidím bůhvíjak růžově - Spartě na kvalifikování se do pohárů po tom včerejšku nevěřím už skoro vůbec, týmy typu Jablonce, Olomouce, MB toho asi moc neuhrajou (a že minimálně jeden takovej spolek tam za nás bude).

frafont

Poèet pøíspìvkù : 595

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro RobRoy Tue Jul 10, 2018 7:36 pm

Tak už nám to konečně zase začíná. Nulté předkolo pohárů byl strašně nezajímavej prales, ale dnes jsou 1. zápasy 1. předkola LM a tam už se začínají objevovat zajímavé kluby. Legia, Celtic, Hapoel Beer Sheva...

Cíl je pro thle sezónu jasný - nahánět Švýcarsko a Nizozemce (13. a 12. místo) a zároveň utíkat Řekům, Dánům a Chorvatům.

O šancích českých týmů už toho bylo napsáno dost. Opět jsem nad tím přemýšlel a myslím, že klíčem k udržení minimálně stejné pozice a případném postupu na vyšší přičky je Slavia v EL. Je to trochu kruté přání, mít dva týmy v LM by byla fantazie, ale dost by to snížilo šance na pěkný zisk koeficientu.

Sparta je velká neznámá, ale na skupinovou fázi jí moc nevěřím, budu fandit, ale myslím že v play off vypadne

A mimo země, jejichž výsledky se nás přímo týkají mě hodně zajímají koeficientní zisky kyperských a izraelských klubů, které se zdají na velkém vzestupu, předeším výsledky Kypru za poslední dva roky jsou vynikajicí a mocně se probíjí nahoru. Jako fanoušek Plzně budu fandit třeba Anorthosis Famagusta, kde zakotvil Michal Ďuriš a na jaře (to byl jen na hostování) tam střílel jeden gól za druhým. Zajímavé bude sledovat i srbské týmy, kterým se po delší době konečně pořádně dařilo a bude zajímavé sledovat zda to byla jen výjimka nebo "návrat ke slávě" bude pokračovat i letos. Jen prosím už nepotkat žádné české týmy Smile

Velkou zvědavost vzbuzuje i Polsko, které i přes krásné stadiony a vysokou návštěvnost poslední dva roky velmi stagnuje. Prolomí to letos?
RobRoy
RobRoy

Poèet pøíspìvkù : 19

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro RobRoy Tue Jul 10, 2018 7:50 pm

Konkrétních prognóz na letošní sezónu se zatím zdržím, imho nemá cenu moc spekulovat dříve než skončí předkola - v tuhle chvíli to může dopadnou jak tragicky - Plzeň i Slavia v LM, Sigma a Sparta vylítnou v předkolech - a stejně tak to může být historicky nejsilnější česká sezóna v pohárech - Plzeň LM a Sparta, Jabka a Slavia v základní skupině EL. A pokud to dopadne takhle, tak to bude senzace, která se docení až třeba za pár let. myslím si že Spartu by postup do EL po dobrých výkonech v předkolech mohl konečně nakopnout a pak by se moha opravdu rozjet.
RobRoy
RobRoy

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Mojiwe Wed Jul 11, 2018 1:33 pm

Takto - buď to letos dopadne fantasticky a nebo to bude totální propadák

Nic mezí tím není Smile
Mojiwe
Mojiwe

Poèet pøíspìvkù : 236

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro frafont Wed Jul 11, 2018 7:23 pm

Hm, APOEL dostává solidní nakládačku od Suduvy (nebo jak se to jmenuje)...

frafont

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro RobRoy Thu Jul 12, 2018 11:17 pm

Tak první část 1. předkola je prakticky za námi, co mě zaujalo:

1.) povedený vstup slovenských týmů - 3,5 bodu (3 výhry a 1 remíza) je moc pěkné, Slovan a Trenčín to mají na velmi dobré cestě, Spartak si to snad pohlídá a Dunajské Stredě moc nevěřím, že půjde dál. Smůla pro Slováky je, že Trnava i Trenčín se (pokud postoupí) potkají s polskými týmy (to samozřejmě taky není na 100% v tuhle chvíli, ale Legia i Gornik mají našlápnuto) a tam se bojím že to bude konečná - velké stadiony, velká podpora fanoušků...

2.) Skvělý vstup Skotska - 3 body ze 3 zápasů. Hodně přeju Rangers FC, které se po letech vrátilo do pohárů a trénuje je Steve Gerrard. Viděl jsem kousek zápasu a mají stánek pro 50 000 diváků, to je na 1. předkolo fantazie, když tam přijedou ty různé pralesní týmy z balkánu, které hraji na poli pro 4000 s 1 až 2 tribunama - to musí být zážitek Smile

3.) výbuch FC Apoel, slabý výsledek Červené Hvězdy Bělehrad. Ale počítám, že oba týmy využijí silného domácího prostředí a mají pořád slušnou šanci postoupit.

Co se týče výsledků týmů zemí, které nás ohrožují - FC Kodaň očekávatelně vyhrála a počítám, že to příště potvrdí, blbé je, že jí v dalším kole čeká nejspíš norský Stjarnan, který také asi porazí a bude tak pro dánsko zvyšovat koeficient. Vyhrál venku bohužel i Nordsjaelland, takže Dánsko dnes večer přpsalo 0,5 koef. bodu a na to aby nás přeskočili ztrácejí už jen 1 výhru a 1 remízu. -- Chorvatský Osijek remizoval venku 1:1, tam je větší šance, že vypadne.
RobRoy
RobRoy

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro OnderCZ Thu Jul 12, 2018 11:54 pm

RobRoy díky za pěkné čtení, dobré postřehy. Wink

Já jen ještě dodám jednu věc - docela mě překvapilo, že Spartak Subotica dneska doma neporazil Coleraine. Nesledoval jste někdo tento zápas blíže?

Já, co jsem studoval možné soupeře Sparty, tak jsem si tyto dva týmy proklepl. Ale i tak mě tento výsledek překvapil, vliv mohlo mít to, že Spartak nehrál na domácím stadionu, musel do Noviho Sadu. S fanoušky mají vřelý vztah a na domácí prostředí spoléhají, co jsem četl, tak v týmu mají rádi jen hráče, kteří ke klubu mají nějaký vztah. Takže to mohl být jeden z faktorů, že to domácí prostředí nemuselo být takové, na jaké jsou zvyklé. Stejně si ale pořád myslím, že Sparta bude cestovat do Srbska. Severní Irové budou bojovat, doma budou na odvetu všichni natěšení, ale přeci jen tak kvalita si myslím, že je jinde.

Pozor bych si ale určitě dal na Savkovice, který vyrovnal v 97. minutě z penalty - loni nastřílel 11 gólů. A ač se to po dnešním zápase nezdá, ten tým umí střílet góly, v srbské lize skončil jako třetí v pořadí v počtu vstřelených gólů.

A pár zajímavostí nakonec:
- několik hráčů v týmu Spartaku zastupuje jako agent bývalý hráč Sparty – Igor Gluščević (konkrétně čtyři hráče)
- Gluščević také zastupuje Srdjana Plavsice, který za Spartu momentálně hraje a je bývalým hráčem Spartaku Subotica

OnderCZ

Poèet pøíspìvkù : 21

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro frafont Fri Jul 13, 2018 4:49 pm

Já jsem z toho zápasu viděl třicet minut a Subotica sice měla víc ze hry, ale směrem dopředu děs, ti nebyli schopní dát pořádnej centr, pořádnou přihrávku... Jinak podle ohlasů ta penalta v nastavení, ta byla přísná, jak by řekl klasik:-)

frafont

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro SNL Fri Jul 13, 2018 8:19 pm

No nevím. Jestli Slavia postoupí do LM, tak to bude znamenat, že uhraje hodně bodů v předkolech + 4 body za postup a znamenalo by to, že je hodně kvalitní, takže i to 3 místo v LM by mohlo být reálný.
SNL
SNL

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro marcus1 Sat Jul 14, 2018 9:35 pm

Sparta dnes v generálce prohrála se Zaglebie Lubin. Pokud nezlepší obranu, tak to vypadá zase na trápení - asi nezbývá než doufat v zázrak ;-)
Plzeň v generálce taky prohrála, ale hrála s Dynamem Kyjev. Jsem ale na ni zvědavej - vzhledem k tomu, kolik peněz dostanou za LM, tak, podle mě, mohli posílit výrazněji.
Slavii a Jablonci příprava relativně vyšla, tak snad se neztratí ani v Evropě. Olomouc má nevýhodu, že bude nenasazená a asi narazí na silného soupeře - bude tedy moci jen překvapit.
Sice se odehráli jen 1. zápasy 1. kola, ale Dánové už nabírají body a vypadá to, že minimálně Řeky letos přeskočí. Letos tedy ten boj o 15-tou příčku asi bude hodně vyrovnaný.

marcus1

Poèet pøíspìvkù : 107

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro SNL Sun Jul 15, 2018 10:30 am

Možná lepší spadnout na jeden rok pod 15. a dělit 4 než se motat někde kolem 14-15 místa...
Příprava nikdy moc neznamená - často to bylot tak, že všechno vyhráli a pak hráli blbě a naopak.
Slavii fandím do LM - o to přece jde v tom koeficientu.
SNL
SNL

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro frafont Sun Jul 15, 2018 2:42 pm

Dánové mají proti nám výhodu, že jsou ve čtyřech, takže jim ty body budou naskakovat rychleji. Navíc taková FC Kodaň jim sice začíná už v prvním předkole, ale díky koeficientu má jistotu nasazení ve všech předkolech, docela reálně může projít do skupiny s bilancí 6 výher a 2 remízy, případně 5 výher a 3 remízy, to je okamžitě 6,5 až 7 bodů, děleno čtyřmi skoro dva body do národního za jeden tým, mají tam další tři. Jinak nás teď v top 15 drží vlastně jenom ta Plzeň přímo ve skupině (0,800 do plusu do národních).

frafont

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro RobRoy Thu Jul 19, 2018 11:33 pm

Tak po týdnu další stručné zhodnocení odvet 1. předkola a celkového stavu

1.) Slovenské kluby zvládly velmi dobře i odvety a všechny 4 týmy postupují do 2. předkola - gratulace. Postup Dunajské Stredy je malá senzace, ostatní měli našlápnuto výborně (Slovan, Trenčín) nebo alespoň solidně (Trnava). Nyní je čekají 2 polští soupeři, běloruský Dinamo Minsk a nějaká Malta. Zkusím tipnout, že 2 kluby postoupí dál. Trnava by si postupem do 3. předkola zajistila základní skupinu Evropské ligy, přál bych jim to, ale nevěřím, že přes Legii projdou.

2.) Dánský Nordsjaelland dnes otočil zápas a postoupil, Kodaň remízovala a postoupila. Když přičteme koef., který tím získali, tak už nás těsně předskočili a klesli jsme na 15. místo. Není to zatím žádná tragédie- papírově bylo skoro jisté, že přes 1. předkolo přejdou, aleve2.předkole už doufám alespoň ve výpadek Nordsjaellandu, který se utká s AIK Stockholm,to už bude větší oříšek

3.) Postoupil i chorvatský Osijek, další klub ze země, která nás ohrožuje. V dalším kole se utká se skotskými Rangers, to by mohl být dobrý dvojzápas. Fandím Skotům Smile

Sparta dostala podle očekávání Suboticu, nic jiného než postup neberu

Zajímavé je po minulé sezóně sledovat další srbské kluby - Partizan i Červená Hvězda mají velkou kliku - chytly do 2.předkola opravdu lehké soupeře - oba týmy mají litevské kluby, takže na 90% půjdou dál (Radnički Niš se utká s Maccabi Tel Aviv, tam asi není favorit). Pro Červenou Hvězdu postup do 3. předkola LM bude znamenat jistotu EL. Něco mi říká, že se srbským fotbalem se tuhle sezónu české kluby ještě potkají Smile
RobRoy
RobRoy

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Mojiwe Fri Jul 20, 2018 8:27 am

Vyřazení ze třetího předkola se přesunou do 4. předkola EL Smile Takže ještě je pak čeká předkolo Smile

Mojiwe
Mojiwe

Poèet pøíspìvkù : 236

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro RobRoy Fri Jul 20, 2018 9:18 am

Mojiwe napsal:Vyřazení ze třetího předkola se přesunou do 4. předkola EL Smile Takže ještě je pak čeká předkolo Smile

Tak jsem to prostudoval a máš pravdu. Já si doteď myslel, že to nové pravidlo o přímém postupu do EL se vztahuje na všechny týmy, které se dostanou do 3. předkola LM, ale je to jen na ty z nemistrovské větve. Jsem si říkal, že by tam jinak šlo strašně moc týmů, že to nějak nesedí Very Happy
RobRoy
RobRoy

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek pro Sponsored content

Sponsored content

Návrat nahoru Goto down

Strana 1 z 11 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next

- Similar topics

Povolení tohoto fóra: