Evropské poháry 2024/25
+29
Dan
AndRus
f@rth
dobeczkowski
Koren
Ladin
ocypuc
haXo
Kickball
Pietro
Stalker27
Luke
Klaster13
Pistac
campercz
jadran90
Mojiwe
KiMo
ConPower
kean
Šotek
Milanmachys100
vlasta
frafont
Majki.1
mahdi
callaque
SNL
opasino
33 posters
Strana 9 z 19
Strana 9 z 19 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 14 ... 19
Re: Evropské poháry 2024/25
Proč by je nedali? Je to pade na pade.Pietro napsal:Tak tenhle týden 5-0-0, klobouk dolů. Baníku je fakt škoda, nepostoupil lepší tým, věřím, že by Baník Kilmarnock dal. Po roce opět proti FC Kodaň velmi špatné penalty. Bolka supr, ale Paksi nedaj.
opasino- Poèet pøíspìvkù : 1236
Milanmachys100 likes this post
Tak Kodaň nám nějak postupně začíná nahrazovat "ach tu Basilej" ...
Kickball- Poèet pøíspìvkù : 306
To je pravda. Basilejská klikařina se tu řešila několik ročníků nazpět. A ještě se vrátím k tomu, že tu někdo minule psal, že gól Kodaně doma v nastavení až tak nic neřeší. Bohužel řešil.
Šotek- Poèet pøíspìvkù : 395
Bolka tak posledních určitě 15 let neudělala skupinu, teď hráli venku na neutrální půdě, s Paksi hrajou druhej zápas venku před plným stadionem. Prostě jim nevěřím, ale rád se budu mýlit;)
Pietro- Poèet pøíspìvkù : 119
Plzeň si zkušene pohlídala. Bolka po poločase na ručník. Nevěřil bych že to napíšu, ale klobouk dolů za to, že to nevzdali. Baník co si budem já čekal v prvním zápase bura a konečná. Dotáhli to takhle daleko, tak sem z těch penalt dost nasranej. Ale v konečném součtu před nima asi musím taky smeknout. Škoda,ale to bychom asi chtěli už moc. Máme 3 skupiny a šance na 4, což co pamatuju tak nebylo nikdy skupina ve 4. Letos zatím krásné navázání na loňský rok a jen tak dál. Pamatuju roky kdy po třetím kole byl jeden zástupce a neměl nic jisté...
f@rth- Poèet pøíspìvkù : 257
Jakej plnej stadion? Oni maj taky malej stadionek jak Bolka a na 2. a 3. předkolo byla návštěva lehce přes 2 tisíce. Z toho se Bolce určitě kolena nerozklepou Já Bolce věřím...Pietro napsal:Bolka tak posledních určitě 15 let neudělala skupinu, teď hráli venku na neutrální půdě, s Paksi hrajou druhej zápas venku před plným stadionem. Prostě jim nevěřím, ale rád se budu mýlit;)
campercz- Poèet pøíspìvkù : 58
Ajax-Panathinaikos, to by šlo, rozstřel o 34 penaltách, Ajax proměnil až 5. mečbol.
Pietro- Poèet pøíspìvkù : 119
Proč by nemohli dát průměrný maďarský tým, pro Paksi je to taky životní úspěch, donedávna druholigový maďarský tým, jestli se nepletu poháry ani nehrají na vlastním stadionu, a perlička v týmu nemají ani jediného cizince, jasně Bolka je schopná vypadnout s kýmkoliv, ale určitě je to super los a schůdnější soupeř než Beer Sheva nebo Kodan.
kean- Poèet pøíspìvkù : 127
AndRus likes this post
Jinak dnes par konkurentu zcela ze hry, dalsi propadli z EL do KL s ne uplne lehkym losem.
Na nasi strane sance na 4 skupiny s jistotou tri, kdy jindy kua dat 2 tymy v LM
Pokud by to nicmene dopadlo 1-2-1, tak se taky zlobit nebudu. Zatim super.
Na nasi strane sance na 4 skupiny s jistotou tri, kdy jindy kua dat 2 tymy v LM
Pokud by to nicmene dopadlo 1-2-1, tak se taky zlobit nebudu. Zatim super.
mahdi- Poèet pøíspìvkù : 166
Kickball napsal:Neuvěřitelné. Jako fakt zatím jedeme, to jsem vůbec nečekal. To jsou skoro samé výhry. Baník škoda, moc jsem jim to přál. Do prodloužení hrál fakt skvěle. Ale jako když nedáš 4 penalty, tak postoupíš těžko. Bolka super, nechápu. Už jsem je odškrtával..
Baník obrovská škoda, byl jsem osobně, herně byli lepší než Kodaň, ale zase umřeli na proměňování šancí...
Pistac- Poèet pøíspìvkù : 21
Baník to sice těma penaltama totálně zazdil, což je škoda, na druhou stranu byli blízko postupu do posledního předkola, což je úspěch. Já čekal, že vyletí ve druhém předkole (když se Baník do pohárů dostal a nevědělo se koho dostanou) , stejně tak jako Boleslav a jakýkoli bod od nich bude zázrak. A oba týmy příjemně překvapily. Máme jisté 3 týmy ve skupinách, což je opět solidní základ na to, uhrát body do koeficientu a k tomu ještě čtvrté předkolo, kde máme 4 týmy, což je mega úspěch a třeba Boleslav překvapí. Ale i tak je to hned ze začátku pěkný základ na udržení 10. místa, což je pro nás skvělý úspěch.
ocypuc- Poèet pøíspìvkù : 38
Na tu tabulku národních koeficientů se kouká moc pěkně - na startu sezóny jsme byli o kousek za Tureckem, teď na ně najednou máme bod náskok po třetím předkole.
frafont- Poèet pøíspìvkù : 593
Sparta a Slávka ve 4. předkole = oba EL = obě S přidaly body do koeficientu = fantazie
Můžeme sledovat bez nervů, alespoň jeden do skupiny LM a bude to pohádka:)
Plzeň splnila a opět nezklamala = jistá skupina, taky nádhera, možná by ji více slušela Konferenční liga, ale přeji EL
Ostrava už před losem 3. předkola, jsem chtěl Kodaň, tušil jsem, že to bude dobrý zápas. Když nejsme favoriti, hrajeme dobře Každý tým se vytáhne. Dali 3 body do koeficientu a odehráli super zápasy, rozhodují detaily a zkušenosti. Každý čekal první zápas, že dostane 5:0. Splnili vše na 100%. Nemá cenu z toho být špatný.
Boleslav napravuje těch x špatných předkol Neuvěřitelný obrat a hlavně mají Paks - totálně průměrný maďarský tým, složený jen z maďarských hráčů. Ale z jakých, věkový průměr těch nejlepších je přes 30, bohatý mladý namachrovaný majitel je platí jak hvězdy, doplněno dorostem. Jako opravdu už větší šance do Konferenční ligy nevede. Snad jen překvápko Ružomberok je horší. Ale dámy a pánové, taková šance na 4. skupiny tady nebyla.
+ Vypadnutí: Beer-Sheva, Brøndby, Austria, AEK Atény, Hajduk Split, FC Curych, Silkeborg
+ Těžký los v KL: Panathinaikos, Servette, Kryvbas
Prostě letos to je opravdu z říše snů
Jen to Turecko bude letos asi silné
Plzeň splnila a opět nezklamala = jistá skupina, taky nádhera, možná by ji více slušela Konferenční liga, ale přeji EL
Ostrava už před losem 3. předkola, jsem chtěl Kodaň, tušil jsem, že to bude dobrý zápas. Když nejsme favoriti, hrajeme dobře Každý tým se vytáhne. Dali 3 body do koeficientu a odehráli super zápasy, rozhodují detaily a zkušenosti. Každý čekal první zápas, že dostane 5:0. Splnili vše na 100%. Nemá cenu z toho být špatný.
Boleslav napravuje těch x špatných předkol Neuvěřitelný obrat a hlavně mají Paks - totálně průměrný maďarský tým, složený jen z maďarských hráčů. Ale z jakých, věkový průměr těch nejlepších je přes 30, bohatý mladý namachrovaný majitel je platí jak hvězdy, doplněno dorostem. Jako opravdu už větší šance do Konferenční ligy nevede. Snad jen překvápko Ružomberok je horší. Ale dámy a pánové, taková šance na 4. skupiny tady nebyla.
+ Vypadnutí: Beer-Sheva, Brøndby, Austria, AEK Atény, Hajduk Split, FC Curych, Silkeborg
Mojiwe- Poèet pøíspìvkù : 236
SNL, AndRus and f@rth like this post
Jinak vsuvka:
Mladá Boleslav od roku 2011 se zkusila sedmkrát dostat přes třetí předkolo Evropské ligy, ale vždy odešla se svěšenou hlavou
Letos mají kurva reparát
Mladá Boleslav od roku 2011 se zkusila sedmkrát dostat přes třetí předkolo Evropské ligy, ale vždy odešla se svěšenou hlavou
Letos mají kurva reparát
Mojiwe napsal:Sparta a Slávka ve 4. předkole = oba EL = obě S přidaly body do koeficientu = fantazie
Je to super. Máme 3 skupiny a šanci 50% na čtvrtou. To by byl historický úspěch.
Na druhou stranu je to dáno i systémem soutěže, který se dvakrát změnil, kdy v roce 2021 došlo k navýšení počtu klubů ve skupinách o novou Konfereční ligu. A teď ve 2024 došlo k dalšímu navýšení počtu klubů. Takže je snadnější dostat se do skupiny. Více volných míst a statisticky slabší soupeři.
Letos došlo také k navýšení počtu opravdu slabých týmů, které nakonec skončí pravděpodobně v KL. Budeme koukat jaká tam budou jména, např. už teď mají jistou skupinu: Borac, RFS, Shamrock, Petroclub,.. Což ale nahrává Boleslavi, kdyby se dostala do skupiny, tak má šanci uhrát body s těmahle soupeřema.
Turecko bude letos silné a také ještě Norsko a Rakousko přidá asi hodně bodů.
callaque- Poèet pøíspìvkù : 226
Mojiwe, SNL, AndRus and Milanmachys100 like this post
Pred sezonou jsem si pral 3 tymy do skupin, ale vzhledem k vyvoji a losu zvysuji prani na 4 tymy . Z hlediska koeficientu jsou mozna lepsi prazska S v EL a Plzen v KL. Ale z hlediska prestize a penez prazska S v CL a Plzen v EL. Letos jsem maximalista a drzim palce pro 2+1+1 .
AndRus- Poèet pøíspìvkù : 63
Sen o pěti skupinách se rozplynul, každý gól rozhoduje, penalty radši nekomentovat
Majki.1- Poèet pøíspìvkù : 116
Musíme být rádi, že 3 naše TOP kluby jsou ve skupinách. To byl cíl. A cíl je splněn. Jasně, člověk si teď říká, škoda Ostravy, ale 5 skupin je z říše fantazie. Musíme být realisti. Ale Boleslav už podle mě nikdy tak velkou šanci postoupit přes 3 předkola mít nebude. Jde do zápasu v roli favorita.
SNL likes this post
Souhlasím s callaque, že díky zvýšení počtu účastníků v ligové fázi evropských pohárů se rozmělnila jejich kvalita a to se nejvíc projevuje v KL. Zároveň tomu dopomohla změna u losování předkol, kdy se pro týmy v předkolech propadnuvší do nižších předkol pracuje s nižším koeficientem z té hrající dvojice. Když tedy vypadl (koeficientový) favorit, tak pak často nebyl nasazený a pokračovala eliminace nějakého silného týmu, viz jak hrozil souboj Chelsea - Braga.
Tzn. jak je tu ostatně zmiňováno, že Boleslav má neskutečnou šanci na postup do ligové fáze KL s tím, že by tam pak měla slušnou šanci leccos i uhrát.
Zároveň si dovolím nesouhlasit s AndRus a částečně i s Mojiwe, pro koeficient je lepší být v těch vyšších soutěžích, tedy v LM (6 bodů za postup, plus minimálně dva zápasy na slušný bodový zisk, celkem osm zápasů) pro Spartu i Slavii, v EL (minimálně dva zápasy na slušný bodový zisk, celkem osm zápasů) pro Plzeň, než aby se propadly do nižších soutěží, viz KL (jen šest zápasů byť se slabšími soupeři, nižší bonusy).
Tzn. jak je tu ostatně zmiňováno, že Boleslav má neskutečnou šanci na postup do ligové fáze KL s tím, že by tam pak měla slušnou šanci leccos i uhrát.
Zároveň si dovolím nesouhlasit s AndRus a částečně i s Mojiwe, pro koeficient je lepší být v těch vyšších soutěžích, tedy v LM (6 bodů za postup, plus minimálně dva zápasy na slušný bodový zisk, celkem osm zápasů) pro Spartu i Slavii, v EL (minimálně dva zápasy na slušný bodový zisk, celkem osm zápasů) pro Plzeň, než aby se propadly do nižších soutěží, viz KL (jen šest zápasů byť se slabšími soupeři, nižší bonusy).
Koren- Poèet pøíspìvkù : 21
Nebyl sem schopnej dohledat letosni pravidla pro 10yo koeficient. Nevite nekdo, jestli je zmena?
Slavia by v pripade postupu byla 24 - 25 (dle Zagrebu, pokud sem neprehlidl nakej dalsi klub), coz by loni cinilo (prepocitany na letosnich 36 ucastniku) 12 x 1.137 = 13.664 M euro. To by byl uz kua slusnej bonus navic.
Slavia by v pripade postupu byla 24 - 25 (dle Zagrebu, pokud sem neprehlidl nakej dalsi klub), coz by loni cinilo (prepocitany na letosnich 36 ucastniku) 12 x 1.137 = 13.664 M euro. To by byl uz kua slusnej bonus navic.
mahdi- Poèet pøíspìvkù : 166
Ještě bych vzpomenul, že jsme to 15. místo a 5 účastníků pro letošek získali o nějaké ty setiny bodu - takže i z toho pohledu je ten příspěvek Baníku docela luxus.
Bude se dělit 5, ale zase do skupin půjdeme už s pěkným počtem bodů.
Myslím že S+S+P se ani v těch skupinách neztratí a 10. místo by se mělo udržet.
Bude se dělit 5, ale zase do skupin půjdeme už s pěkným počtem bodů.
Myslím že S+S+P se ani v těch skupinách neztratí a 10. místo by se mělo udržet.
SNL- Poèet pøíspìvkù : 1282
AndRus likes this post
myslíte že Slovan Bratislava postoupí přes Dány do LM?
KiMo- Poèet pøíspìvkù : 99
Kickball napsal:Tak Kodaň nám nějak postupně začíná nahrazovat "ach tu Basilej" ...
No to je fakt. S tou Basilejí to bývalo neuvěřitelné. Tak snad je Kodaň nenahradí tak, jak to dělávala Basilej.
Dan- Poèet pøíspìvkù : 955
Pamatujete, jak jsem snil o tom, že bychom nějaké kolo získali celý bod do koeficientu za jediné kolo? Je to celkem těžké. Při dělení 4 musí oba vyhrát, při dělení 5 musíme mít 3 týmy ve skupinách, aby to bylo teoreticky vůbec možné.
Minulou sezónu se to náramně povedlo.
Nenapadlo by mě, že se to tuto sezónu povede už v předkolech! V jednom týdnu získat celý bod.
V předkolech je to navíc silně nepravděpodobné. Zemím, které mají nasazené týmy přímo do skupin, se to nemůže stát ani teoreticky. U nás bylo potřeba aby všechny týmy podstoupily do 3. předkola a v jeden týden všichni vyhráli.
Docela by mě zajímalo, zda se to vůbec nějaké zemi už povedlo. Jediní budeme asi my a Lichtenštejnsko :-D Lichtenštejnci nás vlastně předběhli :-D Borci
Pokud se to nějaké zemi už povedlo, tak by mě zajímalo, zda to bylo i v 5 klubech.
Nenapadlo by mě, že se to tuto sezónu povede už v předkolech! V jednom týdnu získat celý bod.
V předkolech je to navíc silně nepravděpodobné. Zemím, které mají nasazené týmy přímo do skupin, se to nemůže stát ani teoreticky. U nás bylo potřeba aby všechny týmy podstoupily do 3. předkola a v jeden týden všichni vyhráli.
Docela by mě zajímalo, zda se to vůbec nějaké zemi už povedlo. Jediní budeme asi my a Lichtenštejnsko :-D Lichtenštejnci nás vlastně předběhli :-D Borci
Pokud se to nějaké zemi už povedlo, tak by mě zajímalo, zda to bylo i v 5 klubech.
Dan- Poèet pøíspìvkù : 955
f@rth and Kickball like this post
Povedlo se to např. Švédsku ve druhém předkole při úvodních zápasech.Dan napsal:Pamatujete, jak jsem snil o tom, že bychom nějaké kolo získali celý bod do koeficientu za jediné kolo? Je to celkem těžké. Při dělení 4 musí oba vyhrát, při dělení 5 musíme mít 3 týmy ve skupinách, aby to bylo teoreticky vůbec možné.
callaque- Poèet pøíspìvkù : 226
Strana 9 z 19 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 14 ... 19
Similar topics
» Evropské pohary 2022
» Jak dlouho sledujete evropské poháry?
» Los Evropské ligy
» Paradox Evropské ligy z pohledu koeficientů
» LM, EL a nějaká další liga pro evropské týmy
» Jak dlouho sledujete evropské poháry?
» Los Evropské ligy
» Paradox Evropské ligy z pohledu koeficientů
» LM, EL a nějaká další liga pro evropské týmy