2. kolo play-off
+7
frafont
opasino
Kickball
dobeczkowski
Jakub V.
jadran90
Dan
11 posters
Strana 1 z 2
Strana 1 z 2 • 1, 2
2. kolo play-off
Kolikátí myslíte, že skončíme? Já hlavně chci, ať jsme do 19. místa, ať se nám nestane, že se do skupin dostane 0 týmů.
Respektive, jak se rozparcelují další místa v LM, když mistr LM postoupí i ze své vlastní ligy? Připadne mi, že je to každý rok jinak.
Respektive, jak se rozparcelují další místa v LM, když mistr LM postoupí i ze své vlastní ligy? Připadne mi, že je to každý rok jinak.
Dan- Poèet pøíspìvkù : 957
Re: 2. kolo play-off
Mělo by to být tak, že mistr 19. země by šel do 2. předkola. Raději se ptám.
Trochu off topic, ale nemyslíte si, že letos mělo být zrušeno pravidlo vstřelených gólů na hřišti soupeře? Minimálně pro zápasy, kde byl některý zápas odehrán na neutrálním hřišti, třeba Lipsko - Liverpool v LM.
jadran90- Poèet pøíspìvkù : 678
mezi 19. a 20. místem rozdíl nevidím, rozdíl je mezi 17. a 18. - mistr do 2./3. předkola LM.Dan napsal:Mělo by to být tak, že mistr 19. země by šel do 2. předkola. Raději se ptám.
Pak je rozdíl až mezi 27. a 28. místem - 3. tým do 2./3. předkola KL.
Jakub V.- Poèet pøíspìvkù : 98
Jakub V. napsal:mezi 19. a 20. místem rozdíl nevidím, rozdíl je mezi 17. a 18. - mistr do 2./3. předkola LM.Dan napsal:Mělo by to být tak, že mistr 19. země by šel do 2. předkola. Raději se ptám.
Pak je rozdíl až mezi 27. a 28. místem - 3. tým do 2./3. předkola KL.
K 19. místu:
V případě, že by si vítěz LM zajistil postup i ze své vlastní ligy?
Také to tam nikde nevidím, ale v těchto sezónách vidím, jak to vypadá, když si mistr zajistí postup ze své vlastní ligy. 19. se přesunul do 2. předkola LM:
http://www.coen.wz.cz/ligamistru19-20.htm
http://www.coen.wz.cz/ligamistru18-19.htm
A najednou úplně jiný způsob přidělení v té samé trojletce:
http://www.coen.wz.cz/ligamistru20-21.htm
19. se nikam nepřesunul.
Netuším, čím to může být. Napadá mě jedině, že v tom hraje roli ještě obhájce EL, ale to se mi moc nezdá.
no jo, koukám na to. Netuším, čím to je. Pochybuji, že se v rámci jedné tříletky měnil access list. Navíc všechny 3 sezony si jak vítěz LM, tak také vítěz EL zajistil místo ve skupině LM i z ligy. To je pro mě záhada.
Tak po důkladném hledání jsem našel odpověď. Za vše může Covid. Jelikož se loňská sezona dohrála až po začátku předkol té letošní, 1. a 2. předkolo LM se losovalo ještě před tím (9.-10.8.), než bylo známo, zda LM a EL vyhrají týmy, které si skupinu LM zajistí i z ligy a jelo se tak podle nezměněného access listu. Semifinále LM se hrálo 18.-19.8. a už bylo jasné, že jak Bayern, tak PSG si LM zajistí i z ligy. Třetí předkolo se losovalo 31.8., a tak už bylo losované podle pozměněného access listu.
Změny spojené s vítězem LM se tak projevily u Slavie, Olympiakosu a Ajaxu, ale nikoliv u Omonie a Crvene Zvezdy.
A teď to nejdůležitější - toto pravidlo funguje i v další tříletce, takže 19. místo můžeme považovat za důležité, protože vítěz LM mistrovi 18. a 19. země zajistí přesun o jedno předkolo dál.
Tím už je snad všechno jasně zodpovězeno a nezbývá, než se soustředit na zítřejší zápas Slavie.
Změny spojené s vítězem LM se tak projevily u Slavie, Olympiakosu a Ajaxu, ale nikoliv u Omonie a Crvene Zvezdy.
A teď to nejdůležitější - toto pravidlo funguje i v další tříletce, takže 19. místo můžeme považovat za důležité, protože vítěz LM mistrovi 18. a 19. země zajistí přesun o jedno předkolo dál.
Tím už je snad všechno jasně zodpovězeno a nezbývá, než se soustředit na zítřejší zápas Slavie.
Jakub V. napsal:Tak po důkladném hledání jsem našel odpověď. Za vše může Covid. Jelikož se loňská sezona dohrála až po začátku předkol té letošní, 1. a 2. předkolo LM se losovalo ještě před tím (9.-10.8.), než bylo známo, zda LM a EL vyhrají týmy, které si skupinu LM zajistí i z ligy a jelo se tak podle nezměněného access listu. Semifinále LM se hrálo 18.-19.8. a už bylo jasné, že jak Bayern, tak PSG si LM zajistí i z ligy. Třetí předkolo se losovalo 31.8., a tak už bylo losované podle pozměněného access listu.
Borec!
Díky za vysvětlení. :-) To muselo být mega důkladné hledání.
Jestli je pro 18. místo možný posun z 1. do 2. předkola LM, tak to nevnímám jako velký rozdíl. V 1. předkole jsou soupeři, které musíme porážet vždy, tudíž to vnímám jako laciné body do koeficientu. Akorát teda sezóna tomu týmu pak začne hodně brzy.
jadran90 napsal:Jestli je pro 18. místo možný posun z 1. do 2. předkola LM, tak to nevnímám jako velký rozdíl. V 1. předkole jsou soupeři, které musíme porážet vždy, tudíž to vnímám jako laciné body do koeficientu. Akorát teda sezóna tomu týmu pak začne hodně brzy.
Prohrát se dá s kýmkoliv, bude tam plno tzv. Subotic. ;-)
Já taky nejsem zastáncem těchto spekulací, prostě čím dál tým začne, tím lépe.
Pokud by náš mistr vypadl s někým typu Subotica, tak si LM fakt nezaslouží. Při výhře a remíze je to 1,5 bodu, děleno počtem účastníků (v té době už asi jen 4) a to se počítá. Ale chápu vaše obavy.:-) Mnohem důležitěji vnímám např. rozdíl mezi 3. a 4. předkolem, nebo jistotou skupiny.
Pravdou je, že z toho kromě nás vytěží ještě výrazněji naši soupeři, aktuálně Turecko a Kypr, kteří nám jsou zatím v nejbližších letech velkými soupeři. Pak se můžeme bavit, zda nám jistota skupiny EL pro tureckého mistra a jistota minimálně skupiny KL pro kyperského stojí za posun do 2. předkola.
Moje odpověď je jednoznačná, nestojí.
takovej dementní gól zase dostat...
dobeczkowski- Poèet pøíspìvkù : 1363
Byl to takový blbý gól z první nepříjemné situace, obrana to celkově podcenila. Ve druhém poločase Rangers už ukázali potenciál, i když ta hlavička Masopusta v 90. minutě byla skoro gólová. Odveta je otevřená.
Podstatné je, že ze všech našich soupeřů máme do odvety nejlepší pozici.
Odvetě věřím a konkurenční trio zdá se dohrálo..snad se zas Olympiakos nezblázní
Kickball- Poèet pøíspìvkù : 310
Všichni konkurenti jasně prohráli, skvělé. :-)
zdá se, že kromě postupujícího z dvojice Rangers/Slavia po tomto kole zůstane už jen top7
dobeczkowski- Poèet pøíspìvkù : 1363
jadran90 likes this post
Mimochodem ještě jedna motivace pro Slavii uhrát další body do koeficientu - má slušnou šanci být v příštím ročníku LM ve 3. koši, pokud by se dostala do skupiny. Je to zatím jen spekulace, bude záležet na dalším vývoji, ale co kdyby...
To je zase den, všichni okolo nás nečekané výhry. Záhřeb snad i postoupí, Totáč nic nehraje. Arsenalu jako by prohra s Olympiakosem ani nevadila. Molde výhra díky vlastnímu gólu a penaltě v 90. minutě.
Jak nečekané? Po výhře Arsenalu venku jsem čekal že doma nevyhrají. A že to jeden z dvojice Ars-Tott posere jsem psal.
opasino- Poèet pøíspìvkù : 1242
Strana 1 z 2 • 1, 2
Strana 1 z 2
Povolení tohoto fóra: