5. kolo LM, EL a KL
+10
Dan
f@rth
SNL
dobeczkowski
Kickball
jadran90
opasino
mahdi
Pietro
frafont
14 posters
Strana 2 z 3
Strana 2 z 3 • 1, 2, 3
Re: 5. kolo LM, EL a KL
Jablonec v posledním kole buď vyhrát, nebo plichtit (a současně na dálku fandit Alkmaaru, ať vyhraje o dva a víc, aby ta plichta nemusela bejt divočina typu 3:3 nebo kolik). Pražským S v obou případech stačí remíza, ale hrát na remízu je o hubu, pak se soupeř jednou ukopne a je to v pérděli.
frafont- Poèet pøíspìvkù : 595
Všichni už před náma a padáme až na 20. místo... Příště fandit kromě našich hlavně Alkmaaru a Slovanu ! Na 15 to už ale asi nebude...
dobeczkowski- Poèet pøíspìvkù : 1363
Fun fact... Estonci letos nahráli do koeficientu v rámci pětiletky víc než za ty první čtyři roky dohromady
f@rth likes this post
To úplně ne. Jsme 17 ale je to o prsa asijské ženy :-D bude to boj. Já stále věřím že se šťastným koncem. Je potřeba zvládnout postupy, alespoň 2 ze 3 a uvidíme. Každopádně příští kolo povinnost fandit :-)dobeczkowski napsal:Všichni už před náma a padáme až na 20. místo... Příště fandit kromě našich hlavně Alkmaaru a Slovanu ! Na 15 to už ale asi nebude...
f@rth- Poèet pøíspìvkù : 257
f@rth napsal:To úplně ne. Jsme 17 ale je to o prsa asijské ženy :-D bude to boj. Já stále věřím že se šťastným koncem. Je potřeba zvládnout postupy, alespoň 2 ze 3 a uvidíme. Každopádně příští kolo povinnost fandit :-)dobeczkowski napsal:Všichni už před náma a padáme až na 20. místo... Příště fandit kromě našich hlavně Alkmaaru a Slovanu ! Na 15 to už ale asi nebude...
Když započteš už jisté bonusy za postupy, tak jsme 20...
Fun fact 2 - po odečtu před příští sezonou jsme aktuálně před Ruskem... Solidní sešup na to, že ještě nedávno měli (téměř) jistý první koš pro mistra v LM jako top6/7
Pro zachování naděje na top15 potřebujeme všechny tři postupy - Slávka je schopna na jaře ještě něco uhrát a nepostup Sparty nebo Jablonce by znamenal postup Dánů, které už bychom pak těžko honili + Sparta je (doufám) schopna se dát přes zimu trochu dohromady... Bez pomoci Slovanu by to však bylo těžké i s Řeky, o Turcích nemluvě... Kypr a Chorvaty bychom mohli dát i když Záhřeb to drží statečně a je toho při souhře okolností schopný dost uhrát i na jaře...
Fun fact 3 - Ukrajina už jistá kompletní konečná...
dobeczkowski napsal:Fun fact 3 - Ukrajina už jistá kompletní konečná...
Všechny 3 fun facty dost zajímavé.
Dan- Poèet pøíspìvkù : 957
Feyenoord, Alkmaar, Rangers.
My z toho máme 2 body ze 6. 3 body jsou průměr. Soupeři nahoře pouze průměr fakt nejsou. Na dva body si nemohu stěžovat.
My z toho máme 2 body ze 6. 3 body jsou průměr. Soupeři nahoře pouze průměr fakt nejsou. Na dva body si nemohu stěžovat.
Dan- Poèet pøíspìvkù : 957
opasino likes this post
Kdo by to čekal po pěti kolech ... že jabka nasbírají nejvíce bodů do našeho koeficientu letos. Na to že to vše hrají ve 13-14 lidech, klobouk dolů.
rade76- Poèet pøíspìvkù : 1
Kickball likes this post
Je to tak. Jablonec předvedl nadprůměr. Nehledě na to, zda postoupí nebo ne.
Slavia i Sparta toho moc nepředvedli ve skupinách.
Teď všichni 3 zabojovat v posledním kole a udělat co nejvíc postupů
callaque- Poèet pøíspìvkù : 228
Kickball and jadran90 like this post
Já to vidím podobně. Jablonec jednoznačně za body palec hore. Slávka, co dodat, včera jsem tam samozřejmě byl a i když jsem si myslel, že už to dokopou, tak musím uznat kvalitu soupeře, který byl minimálně vyrovnaným týmem. Trochu mám teď strach, že jim ten potřebný bod bude ležet v hlavě, kdy Union má teď taky dobrou fazónu. O Spartě se nemá cenu vyjadřovat, ale remízu doma snad uhrají.Dan napsal:Feyenoord, Alkmaar, Rangers.
opasino- Poèet pøíspìvkù : 1242
Kickball likes this post
skupina G v LM a skupina C v EL solidní zápletky
Dvacátý místo a ještě nám zezadu funěj na záda Norsko a Izrael. Švédsko už naštěstí nic, protože Malmö nemůže jít ani na třetí místo (prohra a plichta se Zenitem je posílá ven ze hry). Jako nevím, ale pokud se nestane naprostej zázrak, tak na top 15 můžeme asi zapomenout.
frafont- Poèet pøíspìvkù : 595
callaque napsal:Je to tak. Jablonec předvedl nadprůměr. Nehledě na to, zda postoupí nebo ne.
Ještě tak přemýšlím... Můžeme mít sice 3 postupy, ale stejně nás za to moc bonifikačních bodů nečeká. Prakticky dohromady max. 2 body a to pokud by postoupili Slavia a Jabka z druhých míst svých skupin. Další bonifikační body jsou v KL až za semifinále a to je letos pro naše kluby téměř jistě nereálné.
Máme tedy drobnou nevýhodu oproti ostatním zemím, které budou mít na jaře kluby v EL (Řecko, Turecko).
+ ono hlavně za ty předkola play-off nejsou vůbec žádné body, ne?
Jj, za předkola v playoff nejsou bonifikační body ani v EL ani v KL.dobeczkowski napsal:+ ono hlavně za ty předkola play-off nejsou vůbec žádné body, ne?
tak o bonifikačních ani nemluvím, ale zdá se mi, že tam nejsou ani body za remízy a výhry - někdo mě když tak opravte...
callaque napsal:Jj, za předkola v playoff nejsou bonifikační body ani v EL ani v KL.dobeczkowski napsal:+ ono hlavně za ty předkola play-off nejsou vůbec žádné body, ne?
Taky myslím, že v playoff není vůbec nic
Kickball- Poèet pøíspìvkù : 310
Jinak, když na to tak s odstupem koukám, pořád by to (15) nemuselo být ztracené. Chtělo by to samozřejmě 3 postupy, 2 jsou pak minimum. Řekové: Olympiakos může dostat fakt dost reálně silného soupeře a už toho moc nenahrát. PAOK mi přijde tragický, nemít takovou sranda skupinu, kdo ví, jak by dopadl..Ze skupiny postoupí, ale pak už toho také nemusí moc uhrát. Turecko: Galatasaray snad prohraje na Laziu (stačí jakákoli prohra) a pak je to stejný případ, jako Olympiakos. Fenerbahce těžko říct, ty asi mohou jít do osmifinále..ale taky mi přijdou marní. Kypr toho snad už moc nepřidá..u Dánska je samozřejmě alfa a omega nepustit Bronby a ideálně ani Randers..pak to s nimi může být vyrovnané..a u Chorvatska bych si asi přál, aby prohráli na West Hamu, ale zároveň zůstali druzí. I přes bonifikační 2 body za postup bych opět spoléhal na silného třetího z ligy mistrů. Ale hlavní jsme samozřejmě my. Každopádně i kdyby to nevyšlo, tak by to chtělo uhrát slušnou sezonu, abychom si po té loňské neudělali v pětiletce díru.
Kickball- Poèet pøíspìvkù : 310
Jojo, souhlasím. Chce to ideálně 3 postupy a pak dále bodovat.
Jinak ale problém je v tom, že 15. místo je jen jedno, ale adeptů na něj je celkem 6, z toho reálně tak 4 (Česko, Řecko, Turecko, Dánsko).
Může se stát, že někdo z těchto 4 vystřelí nahoru, nahraje mraky bodů.. a 15. místo je pryč.
Tak např. Galatasaray uhraje remízu na Laziu, postoupí z prvního místa přímo do osmifinále a nějakým zázrakem se dostane až do semifinále... a vytáhne Turecko na 15.místo.
Samozřejmě doufám, že se to nestane a fandím našim, aby 3x postoupili
Jinak ale problém je v tom, že 15. místo je jen jedno, ale adeptů na něj je celkem 6, z toho reálně tak 4 (Česko, Řecko, Turecko, Dánsko).
Může se stát, že někdo z těchto 4 vystřelí nahoru, nahraje mraky bodů.. a 15. místo je pryč.
Tak např. Galatasaray uhraje remízu na Laziu, postoupí z prvního místa přímo do osmifinále a nějakým zázrakem se dostane až do semifinále... a vytáhne Turecko na 15.místo.
Samozřejmě doufám, že se to nestane a fandím našim, aby 3x postoupili
Tohle mě taky dost zajímá, protože se o tom nejen tady mluvilo, ale v oficiálních dokumentech jsem o tom zmínku nenašel, tudíž by se body měly rozdávat stejně jako v případě všech ostatních zápasů. A ono bodovat tyto předkola dává smysl - tým na první místě skupiny má dvakrát tolik bonusových bodů a jde přímo do osmifinále, zatímco tým z druhého místa čeká soupeř, který nebyl nejhorší ve skupině lepšího poháru. A z druhé strany zase týmy ze třetích míst nemají žádný bonusový bod. Takže podle mého názoru by bylo spravedlivé a zasloužené předkola play-off normálně bodovat. A jak jsem řekl, v oficiálních dokumentech o nebodování není zmínka, takže by se bodovat měly. Pokud někdo tuto zmínku našel, určitě napište.dobeczkowski napsal:tak o bonifikačních ani nemluvím, ale zdá se mi, že tam nejsou ani body za remízy a výhry - někdo mě když tak opravte...callaque napsal:Jj, za předkola v playoff nejsou bonifikační body ani v EL ani v KL.dobeczkowski napsal:+ ono hlavně za ty předkola play-off nejsou vůbec žádné body, ne?
Jakub V.- Poèet pøíspìvkù : 98
Já to chápu tak, že ty předkola play off (EL a KL) jsou prostě trochu uměle přidané. Jde o to, aby se mělo ve skupinách do posledního kola o co hrát. Taková fáze v LM není, je to pochopitelné...vyšší soutěž není. Právě ty bonifikace za první (i druhé) místo v EL a KL by mělo kompenzovat to, pokud v této fázi vypadnete. Tedy nebude udělen žádný bod do klubového, ani národního koeficientu.
coen- Poèet pøíspìvkù : 40
Tak jsem to ještě jednou přečetl, a je tam že v tom knockout round play-offs se nezískávají body do klubového koeficientu, ale u národního žádný takový dodatek není, takže osobně čekám, že do národního bude klasicky za výhru dva, za remízu jeden bod, jen do klubového koeficientu nedostanou týmy nic.
Jakub V.- Poèet pøíspìvkù : 98
Strana 2 z 3 • 1, 2, 3
Strana 2 z 3
Povolení tohoto fóra: