Nový systém od 2024/25
+8
jadran90
Klaster13
KiMo
SNL
opasino
mahdi
Zdendys31
Dan
12 posters
Strana 1 z 2
Strana 1 z 2 • 1, 2
Nový systém od 2024/25
Tak co na to říkáte?
Farmení bodů v Konferenční lize je u konce.
6 jistých bodů v LM a 8 zápasu (z toho 2 z posledního koše) se vyrovná 6 zápasům v Konferenční lize.
Farmení bodů v Konferenční lize je u konce.
6 jistých bodů v LM a 8 zápasu (z toho 2 z posledního koše) se vyrovná 6 zápasům v Konferenční lize.
Dan- Poèet pøíspìvkù : 957
Re: Nový systém od 2024/25
Zdravím, nepovedlo se mi změny dohledat. Nemáte k dispozici odkaz? nebo souhrn těch změn?
Zdendys31- Poèet pøíspìvkù : 1
Za mne dobry zmeny, jak 8 zapasu, tak 2 x se souperem z kazdyho kose (jen nevim co ty lednovy terminy).
Taky zadny propadani do soutezi, proste jednou nekde zacnes a melo by to tak zustat (hlavni faze).
Na druhou stranu bude KL jeste o trosku "lehci" bez tech z tretich mist z EL, takze porad pujde uhrat dost, kdyz tam bude nakej silnejsi tym (ne nutne od nas).
Taky zadny propadani do soutezi, proste jednou nekde zacnes a melo by to tak zustat (hlavni faze).
Na druhou stranu bude KL jeste o trosku "lehci" bez tech z tretich mist z EL, takze porad pujde uhrat dost, kdyz tam bude nakej silnejsi tym (ne nutne od nas).
mahdi- Poèet pøíspìvkù : 168
Zdendys31 napsal:Zdravím, nepovedlo se mi změny dohledat. Nemáte k dispozici odkaz? nebo souhrn těch změn?
https://x.com/milancoen/status/1771580367935361337?s=46
Dan- Poèet pøíspìvkù : 957
Mě se to nelíbí, současný model je v pohodě. Takhle to je zase jen výhoda pro kluby z Anglie, Španělska, Portugalska, atp., 2 zápasy v lednu je pro týmy z ČR a podobných lokalit nesmysl. Kdyby to bylo bez toho ledna, tak proč ne, víc soupeřů a třeba by to bylo zajímavější.
opasino- Poèet pøíspìvkù : 1242
V lednu během přípravy - to budou pro nás vpodstatě přáteláky
SNL- Poèet pøíspìvkù : 1286
Tak to je docela složitý, ale řekl bych že jako neklubista budu letos asi fandit Slávii
https://www.idnes.cz/fotbal/pohary/liga-mistru-evropske-liga-rocnik-2024-2025-konferencni-liga-slavia-plzen-ucast.A240403_142111_fot_pohary_min
https://www.idnes.cz/fotbal/pohary/liga-mistru-evropske-liga-rocnik-2024-2025-konferencni-liga-slavia-plzen-ucast.A240403_142111_fot_pohary_min
SNL- Poèet pøíspìvkù : 1286
Já taky budu fandit Slávii
Klaster13 likes this post
Mne prijde, ze suma 5 rocniho koeficientu v novem formatu bude o hodne vyssi nez bylo dosud. Tipuju ze mozna i o 30%... tj na 10.pricku bude treba ne 35 bodu, ale i 45.
KiMo- Poèet pøíspìvkù : 102
KiMo napsal:Mne prijde, ze suma 5 rocniho koeficientu v novem formatu bude o hodne vyssi nez bylo dosud. Tipuju ze mozna i o 30%... tj na 10.pricku bude treba ne 35 bodu, ale i 45.
Ta inflace bodů je od založení KL značná, současné změny jasně vrací váhu bodů na stranu pravidelných účastníků LM. Díky tomu se země jako my, začaly silně tlačit do LM a o to UEFA a bohaté země už vůbec, nestojí .
Česko na založení KL obrovsky vydělalo, nebýt toho, stále se plácáme na hranici 15-20 místa.
Klaster13- Poèet pøíspìvkù : 144
KiMo napsal:Mne prijde, ze suma 5 rocniho koeficientu v novem formatu bude o hodne vyssi nez bylo dosud. Tipuju ze mozna i o 30%... tj na 10.pricku bude treba ne 35 bodu, ale i 45.
Je to tak. 2 zápasy navíc ve skupině, větší bonus za LM a vlastně už jen mírné navýšení počtu účastníků skupin způsobuje inflaci koeficientu. 30% se mi zdá trochu moc, ale určitě 7 bodů v průměru za sezónu už nebude stačit.
jadran90- Poèet pøíspìvkù : 678
10. nejúspěšnější země loni bylo Portugalsko, které získalo 11,0 bodů.
Letos je bodová inflace v podobě více zápasů a rozšíření počtu účastníků základních skupin. Takže letos může mít 10. nejúspěšnější země třeba kolem 13,0 bodů. Takže v pěliletém součtu by to vycházelo kolem 65 bodů (za předpokladu, že do pěti let se nestanou žádné další změny).
Letos se tyto změny projeví zatím jenom částečně, protože se započítávají starší roky s méně body. Takže letos na 10.příčku bude potřeba něco kolem 42-44 bodů. Další roky se ta hranice bude postupně zvyšovat až na těch zhruba 65 bodů někdy v roce 2029.
Letos je bodová inflace v podobě více zápasů a rozšíření počtu účastníků základních skupin. Takže letos může mít 10. nejúspěšnější země třeba kolem 13,0 bodů. Takže v pěliletém součtu by to vycházelo kolem 65 bodů (za předpokladu, že do pěti let se nestanou žádné další změny).
Letos se tyto změny projeví zatím jenom částečně, protože se započítávají starší roky s méně body. Takže letos na 10.příčku bude potřeba něco kolem 42-44 bodů. Další roky se ta hranice bude postupně zvyšovat až na těch zhruba 65 bodů někdy v roce 2029.
callaque- Poèet pøíspìvkù : 228
Podle mě jde taky o distribuci těch bodů navíc, kdy především země v LM (tedy hlavně nejsilnější země) seberou hodně bodů. Co jsem si to teď spočítal, tak v základních skupinách čeká:
- LM = 320 bodů ze zápasů v lize a šestnáctifinále (+67 % proti loňsku 192 b.) a 315 bodů za účast a umístění v tabulce a bonus za postup do osmifinále (+51 % proti loňsku 208 b.).
- EL = 288 bodů ze zápasů v lize (+50 % proti loňsku 192 b.) a 75 bodů za účast a umístění v tabulce (+56 % proti loňsku 48 b.) - šestnáctifinále se hrálo už dřív, tedy nepočítám.
- KL = 216 bodů ze zápasů v lize (+12,5 % proti loňsku 192 b.) a 42 bodů za účast a umístění v tabulce (+75 % proti loňsku 24 b.) - šestnáctifinále se hrálo už dřív, tedy nepočítám.
Chybí mi tam započítat předkola, pak samotné playoff až do finále, ale tam už ten efekt bude menší. Velmi lehce ten efekt bodů navíc rozmělní dělení větším počtem týmů pro dvě nejúspěšnější země loňské sezony (Itálie a Německo letos).
V průměru se pohybovaly poslední sezony kolem 300 bodů v národním koeficientu (tj. už po dělení počtem týmů). Odhadem, když vezmu to navýšení bodů výše a podělím ho pěti/šesti týmy, tak budeme o 70 bodů v národním koeficientu výš (cca na 370 b.), tedy očekávám maximálně 25 % nárůstu.
Z toho mi vyplývá, že naprosto klíčové bude dostávat pravidelně týmy do LM, minimálně do EL, abychom benefitovaly z nárůstu bodů hned zkraje, a tak si tu svojí pozici více ukotvily.
Věřím, že to 10. místo nebude tak nastřelené, jak píše callaque, tedy 65 bodů na 10. místo. Ano, loni bylo 10. Portugalsko s 11 body, ale předloni to bylo Švýcarsko s 8,5 body, rok předtím Řecko s 8 body. Takže dlouhodobě očekávám, že se ty bodové zisky v pětiletce harmonizují a při 55 bodech budeme podle mě určitě desátí v roce 2029. Víc ale ukáže letošní sezona, musíme prostě chytit ten začátek nového formátu evropských pohárů.
- LM = 320 bodů ze zápasů v lize a šestnáctifinále (+67 % proti loňsku 192 b.) a 315 bodů za účast a umístění v tabulce a bonus za postup do osmifinále (+51 % proti loňsku 208 b.).
- EL = 288 bodů ze zápasů v lize (+50 % proti loňsku 192 b.) a 75 bodů za účast a umístění v tabulce (+56 % proti loňsku 48 b.) - šestnáctifinále se hrálo už dřív, tedy nepočítám.
- KL = 216 bodů ze zápasů v lize (+12,5 % proti loňsku 192 b.) a 42 bodů za účast a umístění v tabulce (+75 % proti loňsku 24 b.) - šestnáctifinále se hrálo už dřív, tedy nepočítám.
Chybí mi tam započítat předkola, pak samotné playoff až do finále, ale tam už ten efekt bude menší. Velmi lehce ten efekt bodů navíc rozmělní dělení větším počtem týmů pro dvě nejúspěšnější země loňské sezony (Itálie a Německo letos).
V průměru se pohybovaly poslední sezony kolem 300 bodů v národním koeficientu (tj. už po dělení počtem týmů). Odhadem, když vezmu to navýšení bodů výše a podělím ho pěti/šesti týmy, tak budeme o 70 bodů v národním koeficientu výš (cca na 370 b.), tedy očekávám maximálně 25 % nárůstu.
Z toho mi vyplývá, že naprosto klíčové bude dostávat pravidelně týmy do LM, minimálně do EL, abychom benefitovaly z nárůstu bodů hned zkraje, a tak si tu svojí pozici více ukotvily.
Věřím, že to 10. místo nebude tak nastřelené, jak píše callaque, tedy 65 bodů na 10. místo. Ano, loni bylo 10. Portugalsko s 11 body, ale předloni to bylo Švýcarsko s 8,5 body, rok předtím Řecko s 8 body. Takže dlouhodobě očekávám, že se ty bodové zisky v pětiletce harmonizují a při 55 bodech budeme podle mě určitě desátí v roce 2029. Víc ale ukáže letošní sezona, musíme prostě chytit ten začátek nového formátu evropských pohárů.
Koren- Poèet pøíspìvkù : 22
Majki.1 and KiMo like this post
Taky myslim, ze naky body tem "nejlepsim" odebere konec propadavani po zakladni casti.
Napr EL 22/23 tri semifinalisti propadli z LM.
Uvidime za sezonu/dve jakej to bude mit vse realnej vliv
Napr EL 22/23 tri semifinalisti propadli z LM.
Uvidime za sezonu/dve jakej to bude mit vse realnej vliv
mahdi- Poèet pøíspìvkù : 168
Přemýšlím, že rozdělení do výkonostních košů při losu skupiny LM/EL ztrácí na důležitosti, protože bez ohledu na něj tým dostane 2 soupeře z každé skupiny včetně té jeho. Je to možná férovější pro slabší týmy, všichni budou mít jakoby stejnou startovní pozici.
Úplně se mi nezdá společná tabulka. Jako ano, bude to dramatické a dynamické. Ale srovnávat vedle sebe týmy, které spolu vůbec nebudou hrát a i jejich soupeři můžou být úplně jiní, to už mi tak spravedlivé nepřipadá. Zase záleží na losu a štěstí. Doteď když byl někdo v těžké skupině, tak byla těžká i pro ostatní účastníky, se kterými soupeřili.
Úplně se mi nezdá společná tabulka. Jako ano, bude to dramatické a dynamické. Ale srovnávat vedle sebe týmy, které spolu vůbec nebudou hrát a i jejich soupeři můžou být úplně jiní, to už mi tak spravedlivé nepřipadá. Zase záleží na losu a štěstí. Doteď když byl někdo v těžké skupině, tak byla těžká i pro ostatní účastníky, se kterými soupeřili.
KiMo likes this post
Já se na to celkem těším, podle mě to bude zajímavější a tím pádem i atraktivnější formát, než byl dosavadní.
Mojiwe likes this post
Taky se mi nový formát líbí uvidíme, změna musela přijít Na konferenční ligu jsme taky nadávali a podívejte, ještě, že ji máme
Mojiwe- Poèet pøíspìvkù : 236
Ano, rozdělení do výkonnostních košů teď prakticky pozbývá smyslu. Každopádně za mě ten nový formát bude zajímavý a líbí se mi, že každý bude mít minimálně ve dvou zápasech rozumnou šanci na dobrý výsledek. Je to stále o štěstí na los, ale teď se to mnohem víc eliminuje, protože dostat osm vražedných soupeřů je přeci jen méně pravděpodobné než dostat skupinu jak Plzeň před dvěma lety. Pro Plzeň to tehdy losem základní skupiny skončilo, bylo to jen o tom, jestli alespoň s někým doma urve bod. Teď by to znamenalo, že máš tři zápasy, kde jsi prakticky na 100 % bez bodu, ale pořád máš pět dalších zápasů, kde ty šance budou vyšší. Já se na to těším!
Koren- Poèet pøíspìvkù : 22
Já bych řekl, že s těmi koši nemáte pravdu. Ono kdyby rozdělení nebylo, tak by Spartě mohli nalosovat třeba Real, Manchester City, PSG a Bayern, což teď nejde, může mít max. 2 z toho.
Majki.1 and Ladin like this post
To samozřejmě nerozporuji. Jen už je úplně jedno, do kterého koše spadne daný tým.
Dokonce např. nejhorší tým v prvním koši má o trošku horší vyhlídky na los než nejlepší tým druhého koše. Jeden dostane po 2 soupeřích dle koeficientu umístěných na pozicích 1-8 a 10-18, druhý 1-9 a 11-18. Ale to už je spíš zajímavost, nestěžuju si. Budou se více potkávat týmy na podobné úrovni.
Dokonce např. nejhorší tým v prvním koši má o trošku horší vyhlídky na los než nejlepší tým druhého koše. Jeden dostane po 2 soupeřích dle koeficientu umístěných na pozicích 1-8 a 10-18, druhý 1-9 a 11-18. Ale to už je spíš zajímavost, nestěžuju si. Budou se více potkávat týmy na podobné úrovni.
Ono už se různé evropské soutěže nehrají ve stejný týden? Vidím rozpis prvního kola a jsem z těch termínů úplně zmatený.
jadran90 napsal:Ono už se různé evropské soutěže nehrají ve stejný týden? Vidím rozpis prvního kola a jsem z těch termínů úplně zmatený.
jenom první hrací kolo se hraje, že tento týden jenom LM, další EL... až od druhého kola to bude klasicky ůterý-středa LM, středy EL a čtvrtky KL.
KiMo- Poèet pøíspìvkù : 102
jadran90 likes this post
KiMo napsal:jadran90 napsal:Ono už se různé evropské soutěže nehrají ve stejný týden? Vidím rozpis prvního kola a jsem z těch termínů úplně zmatený.
jenom první hrací kolo se hraje, že tento týden jenom LM, další EL... až od druhého kola to bude klasicky ůterý-středa LM, středy EL a čtvrtky KL.
EL bude mít taky hlavně čtvrtky, středa výjimečně. Každá soutěž má tzv. exkluzivní týden, kdy se hraje jen ona, tento ho má LM, příští EL. KL ho má 19. prosince - akorát je to spíš exkluzivní den. Díky tomu, že je to poslední kolo, tak to není roztažené do víc dní jak u ostatních exkluzivních týdnů.
Majki.1- Poèet pøíspìvkù : 119
Strana 1 z 2 • 1, 2
Similar topics
» Nový zpusob bodování
» Liga mistrů 2024
» Evropské poháry 2024/25
» Tipování sezóny 2023/2024
» Tipování sezóny 2024/2025
» Liga mistrů 2024
» Evropské poháry 2024/25
» Tipování sezóny 2023/2024
» Tipování sezóny 2024/2025